Családireceptkönyv.hu

Csokoládéfagylalt


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl tejszín,
10 dkg csokoládé,
4 tojás sárgája,
10 dkg porcukor

Elkészítés:


Kb. 1 dl tejszínhez hozzákeverjük a reszelt csokoládét, s lassú tűzön, gőz fölött megolvasztjuk. A maradék tejszínhez hozzákeverjük a tojást, a porcukrot, majd gőz fölé tesszük, s hozzáadjuk a csokis tejszínt. Habverővel addig keverjük amíg be nem sűrűsödik. Ha kihűlt, fagylaltgépbe tesszük, s addig kevertetjük míg megfelelő állagúra nem hűl.

Csokoládéfagylalt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia tócsni (pommes de terre paillasson)
Francia tócsni (pommes de terre paillasson)

Hámozzuk meg a krumplit és reszeljük le, mossuk meg és aprítsuk fel a petrezselymet, vágjuk fel nagyon apróra a hagymát. A krumplit, hagymát, petrezselymet keverjük össze a tojáss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sokan nem tudnak mit kezdeni a megmaradt, krumplipür
Sokan nem tudnak mit kezdeni a megmaradt, krumplipür

Lehet a lisztből kicsit kelleni fog még bele, egy puha tésztát kell kapjunk, mikor kinyújtodtad, másfél centire kell nyújtani vagy ahogy szeretnéd 🙂 pohárral is ki lehet szaggatni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott padlizsán egyszerűen
Rántott padlizsán egyszerűen

A hibátlan padlizsánok végeit levágom, majd meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom. A szépen karikázott padlizsánszeleteket én flekken ízesítővel szórtam meg , néhány...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Sajtos krumplis puffancs
Sajtos krumplis puffancs

Elkészítése: A maradék krumplipürét először kikeverem a liszttel, sütőporral. Az egész tojást enyhén felverem. Ezt is jól beledolgozom a krumplis masszába. Végül a lereszelt sajt i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk