- 1 tojás
- 30 g cukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
- 100 g gluténmentes süteményliszt (a márka mindegy, nyugodtan használd azt, ami éppen van otthon)
- 5 g sütőpor
- 1 dl tej
- 2 ek. olaj
A tojást felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, picit kikeverjük, hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. Végül beletesszük az olajat is. Vékonyan kikenjük a serpenyőt, felforrósítjuk, és egy kisebb merőkanállal teszünk a tésztából egy-egy palacsintához.
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Nagyon jól formázható, nyújtható, rugalmas tészta lesz! Apró darabokra vagdaljuk, kitűnő relaxáló gyakorlat. Olajon megpirítjuk, majd felenged...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAprítógépben először a zabot apróra aprítjuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és addig aprítjuk míg egy ragacsos masszát nem kapunk, ha nem áll össze adjunk még hozzá datolyát....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepeselkészítés A zöldbanánlisztet, a tápiókalisztet, a sót, a szódabikarbónát és a szárított levendulát egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszolajat, a citromlevet, a vizet és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomokat bevágjuk és leöntjük forró vízzel, majd lehúzzuk a héjukat és feldaraboljuk őket. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és rádobjuk a paradicsomokat, a karikákra vá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű