- 1 tojás
- 30 g cukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő
- 100 g gluténmentes süteményliszt (a márka mindegy, nyugodtan használd azt, ami éppen van otthon)
- 5 g sütőpor
- 1 dl tej
- 2 ek. olaj
A tojást felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, picit kikeverjük, hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. Végül beletesszük az olajat is. Vékonyan kikenjük a serpenyőt, felforrósítjuk, és egy kisebb merőkanállal teszünk a tésztából egy-egy palacsintához.
Dolgozd össze az alapanyagokat: az Alfa-mix lisztkeveréket, a puha vajat, 1 db egész tojást, a tejfölt és az összemorzsolt élesztőt, ízlés szerinti só mennyiséget és annyi vízet, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelhasználás előtt ajánlott hideg vízzel alaposan átöblíteni, mivel a quinoához hasonlóan saponin réteg borítja, amely keserűvé teszi. Kétszeres mennyiségű folyadékban főzve 15...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpercig pihentessük. Pihentetés után adjunk hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (kb. 5 g), így gyúrjuk át a tésztát, végül lisztezett kézzel formázzunk belőle ol...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTészta A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. A tésztát egy pitetál vagy egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára és oldalára nyomkodjuk úgy...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz