- 10 dkg Mester kenyérmix liszt
- 8 dkg Schär mix B kenyérpor
- 5 dkg glutenix magkeverékes kenyérliszt
- 2 dkg cirokliszt
- 1 kk útifű maghéj őrlemény
- 250 ml langyos víz
- 18 gr élesztő
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 ek étolaj
- 1 tk szezámmag
- 1 tk lenmag
- 1tk tökmag
- 3 szál újhagyma
A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt (az újhagymát felkarikázva), csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a sütőformát, (30*11-es szögletes sütőforma) majd a kenyérmasszát vizes kanállal belekanalazzuk, s elsimítjuk. Letakarva kb. 20 percig kelesztjük, majd közepes lángon barnára sütjük.
1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük. 2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz400 gr lisztet osszekeversz 12 gr cukorral es 1 gr soval. Mivel en sosat akartam, igy 1 kk cukrot tettem bele es 10 gr sot, Hozzaadsz 1/3 meropohar forro vizet ( ami gramban merve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kenyér sütés előtte való este elkészítettem az öreg tésztát. Egy tálban összekevertem az átszitált lisztet a sóval. A lisztbe belemorzsoltam az élesztőt, megszórtam cukorral. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz a lényeg, hogy először a szárazakat összekeverem, majd jön a víz. Egy fakannállal vagy egy erősbb villával dolgozok, kb. galuska állagú lesz és kb kétszer akkora kelesztőtálba...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz