- 10 dkg Mester kenyérmix liszt
- 8 dkg Schär mix B kenyérpor
- 5 dkg glutenix magkeverékes kenyérliszt
- 2 dkg cirokliszt
- 1 kk útifű maghéj őrlemény
- 250 ml langyos víz
- 18 gr élesztő
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 ek étolaj
- 1 tk szezámmag
- 1 tk lenmag
- 1tk tökmag
- 3 szál újhagyma
A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt (az újhagymát felkarikázva), csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a sütőformát, (30*11-es szögletes sütőforma) majd a kenyérmasszát vizes kanállal belekanalazzuk, s elsimítjuk. Letakarva kb. 20 percig kelesztjük, majd közepes lángon barnára sütjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez adjuk az ecetet és a sót, és elektromos habverővel jó keményre felverjük. A tojássárgákat egy másik tálban a ricottával és a sütőpo...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1 csésze zabpelyhet, egy csésze vizet (nekem még kívánt plusz 2-3 evőkanállal) negyed csésze quinoat (eredetileg mandula liszt), 1 tojást, és 1 mk. sót turmixgépbe teszünk. Ha szí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 tk. libazsír A tojásokat habverővel felverjük, hozzáadjuk a sót, borsot, fűszereket és végül a lenmaglisztet. Teljesen egyneműre keverjük. Egy kb. 18 cm átmérőjű serpenyőben f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű