- 10 dkg Mester kenyérmix liszt
- 8 dkg Schär mix B kenyérpor
- 5 dkg glutenix magkeverékes kenyérliszt
- 2 dkg cirokliszt
- 1 kk útifű maghéj őrlemény
- 250 ml langyos víz
- 18 gr élesztő
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 ek étolaj
- 1 tk szezámmag
- 1 tk lenmag
- 1tk tökmag
- 3 szál újhagyma
A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt (az újhagymát felkarikázva), csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a sütőformát, (30*11-es szögletes sütőforma) majd a kenyérmasszát vizes kanállal belekanalazzuk, s elsimítjuk. Letakarva kb. 20 percig kelesztjük, majd közepes lángon barnára sütjük.
1. 1 dl langyos vízben feloldjuk a cukrot, a tejport, és az élesztőt belemorzsoljuk. 2. Meleg helyen megkelesztjük. 3. Az átszitált, langyos lisztet tálba öntjük, a sóval ö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKimérem a hozzávalókat. --A vajat felolvasztom --A kenyérsütőgép tartályába beleöntöm a langyos vizet, majd az olvasztott vajat, erre kanalazom a liszt felét, majd rászórom a...
Elkészítési idő: 180 Nehézség: Nehéz1. Schritt Die Kartoffel in einem mit Wasser gefüllten Topf aufkochen, salzen und weichgaren. Dann über einem Sieb abgiessen, kalt abschrecken und etwas ausdämpfen lassen. Anschli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovászt feloldottam a vízben, a lisztet átszitáltam, elkevertem a sóval, majd a feloldott kovásszal. Összeállítottam a tésztát és letakarva hagytam 10 percig pihenni a kelesztő t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz