10 dkg Teljes kiőrlésű liszt
20 dkg -50% liszt
20 dkg ch-10 liszt
2 dkg Búzasikér
1 evőkanál bambuszrost liszt
1 szárított élesztő
15 gr só
20 gr olaj
4 dl langyos víz
Az összes hazzávalót összeöntjük a víz kivételével. Azt meglangyosítjuk és fokozatosan a dagasztógépbe öntjük. Kb. 5 percig dagsztjuk, majd 35 percig kelesztjük.
Kalória: 237 kcal
Zsír: 7 gr
Ch:19 gr
Fehérje: 16 gr
Kenyérhez a liszt mennyiségének 65-70%-a folyadék. 3,5dl langyos víz,2-3 ek-t visszatartunk, a többit jól összekeverjük. Ehhez jön a kovász, majd jól kicsapkodjuk. Letakarjuk és p...
Elkészítési idő: 6-8 óraÁztassa be a lencsét: Helyezzen 180 g lencsét egy tálba, töltse fel vízzel, és hagyja ázni legalább 1 órán keresztül. Áztatás után alaposan öblítsük le és csepegtessük le a lencs...
Elkészítési idő:Egy tepsit kikenünk olajjal. Elrendezzük benne a kenyér szeleteket. A tejfölből, a tojásból, a fokhagymával, ízlés szerint sózva, borsozva egy masszát keverünk. Rákanalazz...
Elkészítési idő: 30-35 percLisztbe beleszórjuk a felfutatott élesztőt, és utána a többi hozzávalókat sorba beletesszük. Annyi langyos vizet öntsünk bele, amennyit felvesz a tészta. Jól átgyúrjuk, formázzuk...
Elkészítési idő: