menu

Családireceptkönyv.hu

Vajas kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 25dkg rámával elmorzsolni és jó teás kanál sóval, 2,5 dl tejben, 1 teás kanál cukorral, 5 dkg élesztőt felfuttatni és a liszthez adjuk,3 tojással és össze dolgozzuk, egy nem túl kemény tésztánk legyen, ha kell még tej adjunk hozzá, duplájára kelesztjük, majd ki gombócozzuk és 15 percet kelesztjük, az idő letelte után a gombócokat kinyújtjuk gömbölyűre és feltekerjük, 15 perc kelesztés után megkenjük tojással és gőzös sütőben megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sütő aljába egy edényben vizet párologtatunk!

Vajas kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Pull-Apart-Knoblauch-Muffins
Pull-Apart-Knoblauch-Muffins

Backofen auf 190 Grad Ober-/ Unterhitze vorheizen. Hefeteigrolle öffnen und die Teigstücke in jeweils 4 Stücke schneiden. In einer Schüssel mit geschmolzener Butter, gepresst...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paleo lepény
Paleo lepény

Keverd össze a kenyér hozzávalóit, és egy serpenyőben evőkanálnyi adagokból süss belőle lepényeket. Tipp: Ezt a kenyérkét kiválóan tudod használni bármilyen szaftos ételhez is,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás naan
Fokhagymás naan

1 dl langyos vízben a cukrot és az instant élesztőt elkeverem, pár percre félreteszem, hogy teljesen feloldódjon a két alapanyag. A lisztet átszitálom egy edénybe és hozzáadom a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pita (Matyi Éva)
Avatar Erzsébet Kedvelnék
Pita (Matyi Éva)

Egy talba vagy a dagasztotal ustjebe ontunk 1 pohar langyos vizet, osszekeverjuk benne az 1 ek cukrot, majd beletesszuk a pupos ek.szaritott elesztot. Elkeverjuk es pihenni hagyju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk