menu

Családireceptkönyv.hu

Vajas kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 25dkg rámával elmorzsolni és jó teás kanál sóval, 2,5 dl tejben, 1 teás kanál cukorral, 5 dkg élesztőt felfuttatni és a liszthez adjuk,3 tojással és össze dolgozzuk, egy nem túl kemény tésztánk legyen, ha kell még tej adjunk hozzá, duplájára kelesztjük, majd ki gombócozzuk és 15 percet kelesztjük, az idő letelte után a gombócokat kinyújtjuk gömbölyűre és feltekerjük, 15 perc kelesztés után megkenjük tojással és gőzös sütőben megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sütő aljába egy edényben vizet párologtatunk!

Vajas kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Házi kenyér
Házi kenyér

A hozzávalokat összegyurjuk majd kelesztjük. Ha megkelt ujra átdolgozzuk, és ha ujra megkelt formázzuk és sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Kifli🥐
Kifli🥐

Lágy tésztát dagasztani (gyúrni is lehet) ha megkelt, ezt is szoktam hajtogatni , utána fél óra pihentetés, de nem muszáj hajtogatni, de szebb lesz. Formázás után a tepsibe is let...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mónika
Ötperces kenyér – dagasztás, kelesztés nélkül! Rupán
Ötperces kenyér – dagasztás, kelesztés nélkül! Rupán

Elkészítése: A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyors, egyszerű zabpelyhes zsemle
Gyors, egyszerű zabpelyhes zsemle

. Keverjük össze a lisztet a zabpehellyel, a sóval, a cukorral és az élesztővel. Ha friss élesztőből készítjük, azt oldjuk fel a langyos vízben. 2. Adjuk hozzá a vizet és az olaja...

Elkészítési idő: 90-120
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk