50 dkg kenyérliszt
15 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 kk. só
1 kk.cukor
1 ek. setészsír
aszkorbinsav
3-4 dl víz
Élesztő futtatni.Dagasztani,duplájára keleszteni /30-40 p /.Átmozgatni,formázni,20-30 p pihenés.Bevágni,sütőt bekapcsolni. 200 -220 fok. Kenyeret spriccelni,20-30 perc sütni.
Kicsit megkeverni, majd hozzáönteni a maradék vizet. Az egészet össze kell keverni csak annyira hogy nem látszódjon a liszt. Keverőtálba tettem, majd letakartam ruhával. Praktik...
Elkészítési idő: másfél nap Nehézség: KözepesA voroshagymat vekony szeletekre vagjuk, es 1 ek olivaolajon aranyszinure piritjuk, egy lehelletnyi sot is szorunk ra mig dinsztelodik. Ha elkeszult, felre tesszuk . Az ujhagyma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDagasztani.30 perc kelesztés, 6 fele osztani, gömbölyíteni,15 perc kelesztés,formázni 30 perc pihi. 200 fok ,vizes edény sütőbe,spiccelni.15-20 perc sütés,spiccelni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítem a kovászt, (12-14 órát állni hagyom) Összegyúrtam a hozzávalókat, keményebb tésztát kaptam, amit egy tálban letakarva hagytam éjszakára pihenni. Másnapra nem lesz olyan...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes