Családireceptkönyv.hu

Élesztős kenyér


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl langyos víz (kb) vagy a krumpli leve
- pici cukor
- 1 kávés kanál só
- 1 e kanál ecet
- 2 e kanál olaj
- 1 főtt krumpli mehet bele

Elkészítés:


A lisztet kimérem, és átszitálom.
A lkb 1 dl langyos vízbe belekeverem a cukrot, majd rá szórom a az élesztőt, kis darabokban. Meghintem 2 kanál liszttel és félre teszem.
A liszt szélébe szórom a sót, letakarom ne érintkezzen közvetlen az élesztővel. Közepébe lyukat csinálok, ide öntöm a felfutott élesztőt,a többi vizet, és a kanál ecetet.Össze dolgozom, vége fele teszem hozzá az olajat. Dagasztom kb 10-15 percig, majd kelesztő tálba teszem kb 20 percig.
Lisztezett felületre borítom és megformázom. Sütőpapíros edénybe teszem és ismét kel konyharuhával letakarva 10 percig, majd éles késsel bevagdosom. Tovább kelesztem 10-15 perc. Közben a sütőt előmelegítem 230 fokra. mielőtt sütőbe teszem a megkelt kenyeret lekenem vízzel. Sül a kenyérkém kb 15 percet 230 fokon majd 200 fokon 15 perc. Tetőt leveszem és20 percig sütöm.. A kész kenyeret lekenem vízzel és hideg helyre teszem hűlni.

Élesztős kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Legjobb burgonyás kenyér
Legjobb burgonyás kenyér

Háromszor hajtogatom 20 percenként, 2 órát kelt.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Karolin
Fehérkenyér - vagy kifli
Fehérkenyér - vagy kifli

Kenyértészta: Ebben a sorrendben teszem a kenyérsütő gépbe: 4 dl langyos víz fél élesztő 2 evőkanál olaj 60 dkg liszt (lehet hozzákeverni kukoricalisztet, rozsos lisztet is –...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Bögrés kutyulós kenyér
Bögrés kutyulós kenyér

1. Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, majd belekeverjük a sót. 2. Az élesztőt belekeverjük a vízbe, majd hozzáadjuk a liszthez az étolajjal együtt. 3. Az egészet összekutyuljuk...

Elkészítési idő: 12óra+50perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Vekni
Vekni

A cukros vizben felfuttatjuk az élesztőt és összekeverjük a liszttel,sóval,hogy egynemű tésztát kapjunk.Akkor hozzáadjuk az olajat és alaposan kidagasztjuk.Meleg helyen kb.1 óráig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk