Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes puffancsok


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél csésze zabpehely (egy csésze 2,5 dl)
fél csésze forrásban lévő víz
50 dkg finomliszt
2 dl sűrű joghurt vagy aludttej
1 dl víz
2 tk. só
0,5 dl olaj
1 kisebb tojás
2, 5 dkg friss élesztő

Elkészítés:


A fél csésze zabpelyhet leöntjük a fél csésze forró vízzel, elkeverjük és félretesszük addig, amíg teljesen kihűl.

Dagasztógép táljába mérjük a joghurtot, hozzáadunk 1 dl vizet, beletesszük a kihűlt zabpelyhet, a lisztet, a sót, az olajat, a tojást, majd a tetejére morzsoljuk az élesztőt. A dagasztógép alacsony fokozatán összeállítjuk a tésztát, 5 perc után magasabb fokozatra kapcsoljuk és további 15 perc dagasztással alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ha szükséges adhatunk még hozzá kevés vizet.

Amikor a dagasztással végeztünk a tálat letakarjuk és 45 percig érleljük a tésztát. Ezután kiütögetjük belőle a levegőt, majd kitesszük a deszkára és 9 egyforma darabra osztjuk. Lisztezett kézzel gombócokat sodrunk belőlük, majd egy ruhával letakarva 10 percig pihentetjük. Közben egy nagyobb sütőlemezre sütőpapírt borítunk.

A pihentetett tésztákból zsemlét formázunk és a sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket. Ismét letakarjuk és 30 percig pihenni hagyjuk. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Finoman belisztezzük a kezünket és a megkelt szemléket óvatosan ellapítjuk. Amikor kész vizet permetezünk rájuk, megszórjuk mindet zabpehellyel és a tepsit a forró sütőbe toljuk. Kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük a zabpelyhes bucikat. Végül rácsra tesszük őket hűlni.
Szendvicset csak akkor készítünk, amikor teljesen kihűltek.

Zabpelyhes puffancsok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták, Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyöngyi
Zsemlye
Zsemlye

A lisztet beleszitálom a kelesztő tálba. Közepébe csinálok egy mélyedést, abba teszem az élesztőt, a cukrot és öntök rá egy kevés langyos vizet. Összekeverem, és míg az élesztő nek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szlovák sörös kenyér
Szlovák sörös kenyér

♥Kovász hozzávalóit összekeverjük,10-12 órát állni hagyjuk.( este célszerű elkészíteni,másnap reggel már dolgozhatunk is vele) ♥A kenyér hozzávalóit dagasztó tálba tesszük az el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Vörös lencse zsemlécske
Vörös lencse zsemlécske

A lencsét megmostam és fél órára 1 órára vízbe áztattam. Leszűrtem és az összes hozzávalóval összeturmixoltam. Egyenlően elosztottam a kikent szuflé edények között. Hozzáadtam a sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: SayenFreya
Mindennapi kenyerünk
Mindennapi kenyerünk

3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk