menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes puffancsok


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél csésze zabpehely (egy csésze 2,5 dl)
fél csésze forrásban lévő víz
50 dkg finomliszt
2 dl sűrű joghurt vagy aludttej
1 dl víz
2 tk. só
0,5 dl olaj
1 kisebb tojás
2, 5 dkg friss élesztő

Elkészítés:


A fél csésze zabpelyhet leöntjük a fél csésze forró vízzel, elkeverjük és félretesszük addig, amíg teljesen kihűl.

Dagasztógép táljába mérjük a joghurtot, hozzáadunk 1 dl vizet, beletesszük a kihűlt zabpelyhet, a lisztet, a sót, az olajat, a tojást, majd a tetejére morzsoljuk az élesztőt. A dagasztógép alacsony fokozatán összeállítjuk a tésztát, 5 perc után magasabb fokozatra kapcsoljuk és további 15 perc dagasztással alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ha szükséges adhatunk még hozzá kevés vizet.

Amikor a dagasztással végeztünk a tálat letakarjuk és 45 percig érleljük a tésztát. Ezután kiütögetjük belőle a levegőt, majd kitesszük a deszkára és 9 egyforma darabra osztjuk. Lisztezett kézzel gombócokat sodrunk belőlük, majd egy ruhával letakarva 10 percig pihentetjük. Közben egy nagyobb sütőlemezre sütőpapírt borítunk.

A pihentetett tésztákból zsemlét formázunk és a sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket. Ismét letakarjuk és 30 percig pihenni hagyjuk. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Finoman belisztezzük a kezünket és a megkelt szemléket óvatosan ellapítjuk. Amikor kész vizet permetezünk rájuk, megszórjuk mindet zabpehellyel és a tepsit a forró sütőbe toljuk. Kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük a zabpelyhes bucikat. Végül rácsra tesszük őket hűlni.
Szendvicset csak akkor készítünk, amikor teljesen kihűltek.

Zabpelyhes puffancsok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták, Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Lapcsánka
Lapcsánka

1. A meghámozott nyers krumplit nagy lyukú (káposzta)reszelőn lereszeljük, hogy hosszú, szálkás legyen. 2 Ráütjük a tojásokat, a szálasra vágott hagymát, az átnyomott fokhagymát,...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
000. Kenyér videó/készítés
000. Kenyér videó/készítés

https://www.facebook.com/groups/457516162720306 /permalink/491398235998765 A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés vizet, beleszórjuk / morz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: SayenFreya
Zsemle és kifli egy tésztából!!!
Zsemle és kifli egy tésztából!!!

Mindent a dagasztóba rakok, én úgy kezdem alulra mindig a só erre a liszt majd a többi hozzávaló. alaposan kidagasztottam, majd 40 percig hagytam kelni, ekkor feldaraboltam, én mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Angol tejes kenyér
Angol tejes kenyér

1. Egy nagy tál közepére beleszórjuk a lisztet és a közepébe fészket csinálunk. 2. Adjunk hozzá mindent a tej kivételével, jól dolgozzuk, össze majd öntsük hozzá a tejet is....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk