sütés előtti est
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy, hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… itt még 20 percet kelesztem....bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe, mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
a jénaiba tenni kell szilikonos sütőpapírt, hogy ne ragadjon bele
jó munkát sok sikert…
https://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2015/12/mindennapi-kenyerunk.html
A liszthez adom a szárított élesztőt, és összekeverem.Hozzáadom a sót, mézet, olajat, és a vizet. 5 perc folyamatos dagasztás után sima tésztát kell kapjunk. A lisztes asztalra k...
Elkészítési idő: - Nehézség: NehézAz egészet egy tálba bele kell tenni a friss élesztőt se kell felfuttatni csak, ha porral dolgozunk! A tésztát simára dagasszuk , ha kell akkor tegyünk hozzá még pici lisztet. 30...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vöröshagymát kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A száraz hozzávalókat és a kihűlt hagymát összekeverjük egy tálban, hozz...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű1, A hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztok. 2. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, (kb. egy óra kell neki.) 3, 12 egyforma darabba vágom, olyan 100 g-os darabok lesznek....
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű