menu

Családireceptkönyv.hu

Boros Vali kenyere


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sütés előtti est
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…

Elkészítés:


másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy, hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… itt még 20 percet kelesztem....bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe, mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
a jénaiba tenni kell szilikonos sütőpapírt, hogy ne ragadjon bele
jó munkát sok sikert…

Trükkök, tippek, praktikák:


https://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2015/12/mindennapi-kenyerunk.html

Boros Vali kenyere

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hanna
Tönkölybúzás kenyér
Tönkölybúzás kenyér

A liszthez adom a szárított élesztőt, és összekeverem.Hozzáadom a sót, mézet, olajat, és a vizet. 5 perc folyamatos dagasztás után sima tésztát kell kapjunk. A lisztes asztalra k...

Elkészítési idő: -
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KENYÉR - SZENTKIRÁLYITÓL
KENYÉR - SZENTKIRÁLYITÓL

Az egészet egy tálba bele kell tenni a friss élesztőt se kell felfuttatni csak, ha porral dolgozunk! A tésztát simára dagasszuk , ha kell akkor tegyünk hozzá még pici lisztet. 30...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Hagymás kenyér
Hagymás kenyér

A vöröshagymát kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A száraz hozzávalókat és a kihűlt hagymát összekeverjük egy tálban, hozz...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
*Svájci zsemlekenyér
Avatar Erika Kedvelnék
*Svájci zsemlekenyér

1, A hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztok. 2. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, (kb. egy óra kell neki.) 3, 12 egyforma darabba vágom, olyan 100 g-os darabok lesznek....

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk