Hozzávalók: 45 dkg finomliszt 20 dkg BL 80 kenyérliszt 3 dkg élesztö 5 dkg kacsazsír, vagy éppen vaj 3 dkg cukor 1,5 dkg só 1,5 dkg árpa, vagy rozsmalátaliszt (elhagyható) 3-4 dl tej (ez liszt minöségfüggö)
Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap
A hozzávalókból rugalmas, a kenyértésztánál talán kicsit lágyabb tésztát dagasztottam, hagytam 1 órát kelni. 12 db-ra osztottam, ami kb. 95-100 grammos tésztácskák lettek, ezeket gömbölyítettem, majd letakarva hagytam 10-15 percet pihenni. Enyhén lisztes felületeten háromszög vagy ovális alakúra kell elnyújtani, amit az alábbi videóban egy másik kifli formázásánál mutatok Nektek, ettöl egy kicsivel hosszúkásabbra kell nyújtani, hogy több tekerés legyen a kiflin: Sütöpapírral bélelt tepsire raktam a kifliket és egy nagy nylonnal letakarva hagytam újra kb. 1 órát kelni, figyelni kell, mert ha melegebb a lakás, hamarabb kell a tészta. A sütöt közben elömelegítettem 220 fokra, a kifliket alaposan befújtam vízzel és 13-15 perc alatt készre sütöttem öket. Nagyon szép, és finom kifliket kaptam, amit szívböl ajánlok megsütésre!
Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap
1. A kenyérsütő gépben a folyadék kerül alulra, rá a többi.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Lisztbe belekeverem a sót, élesztőt, majd a vízzel megdagasztom -> letakarva, melegben két órán keresztül kelesztem 2. Sütőpapírral kibélelt jénaiba belerakom, kicsit bevizeze...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Könnyű1. A lisztet a sóval és a vajjal elkeverjük, közben a tej 1/3-át mikróban felmelegítjük a cukorral, és kelesztjük benne az élesztőt. 2. Majd azt is beledolgozzuk a tésztába, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 dl cukros kézmeleg vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk 10 dkg lisztet (a 40 dkg-ból) és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű