Családireceptkönyv.hu

Kenyér "Római tálban" sütve


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 bögre kenyérliszt
1 bögre finom liszt
1 bögre rétesliszt
1 zacskó porélesztő
1 evőkanál cukor
2 kávéskanál só
1 evőkanál olaj
1 evőkanál margarin
1 evőkanál tejfel(opcionális)
1 bögre víz

Elkészítés:


A Római tálat beáztatom, előkészítem a sütőpapírt.
A liszteket egy nagy keverőtálba szitálom, majd hozzáadom a porélesztőt, cukrot és a sót.
Ezután a kenyérsütő gép üstjébe töltöm a bögre vizet, majd rászórom a lisztet, amiben már benne van a só, élesztő és a cukor.
Ezután a margarint olajat és tejfelt adom hozzá.
A gépet elindítom dagasztó-kelesztő programon.
Amikor a gép jelzi hogy kész, a Római tálat kiveszem a vízből, belehelyezem a sütőpapírt.
A gépből kivett tésztát lisztezett deszkára borítom.
Jól átgyúrom és megformálom a veknit.
Éles késsel 3 helyen bevágom a tetejét.
"Megmosdatom" a tésztát és a sütőpapírral bélelt Római tálba helyezem, a tálat befedem.
Hideg sütőbe teszem, amit most beállítok 50°-ra, és 20 percig kelni hagyom.
Mikor letelt a 20 perc, a hőfokot 250-re emelem.
45 perc alatt szép pirosas barnára sül a kenyér.
Ekkor kiveszem a sütőből, megspriccelem hideg vízzel és rácsra teszem hűlni.

Kenyér "Római tálban" sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Gyökérkenyér - dagasztás nélkül
Gyökérkenyér - dagasztás nélkül

A tésztát nem dagasztom, csak hajtogatom. Összes kovászt + lisztet összekeverem és 30 percig pihentetem só nélkül! Majd hozzáadom az 1 ek vízben feloldott sót, de nem dagasztva....

Elkészítési idő: 1 óra munka +24
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Szellős rétes
Szellős rétes

Kinyújtuk kb. 3mm vastagságúra majd felcsavarjuk és 18 darabra vágjuk fel. Minden darabkát külön vékonyra nyújtunk és forró olajban megsütjük. Porcukorral, különböző lekvárokkal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
5 magvas bagett
5 magvas bagett

Bedagaszt 15 perc pihentetés 3 fele oszt 10 perc pihentetés formáz vízzel leken, magba forgat Kelesztés 30 perc èles kèssel megvág Sütés gőzös sütőben,vagy vizet te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Békebeli sós kifli
Békebeli sós kifli

A langyos tejjel, cukorral/ vagy joghurttal felfuttatjuk az élesztőt. A kacsazsírt felovasztjuk, és minden tésztához való alapanyaggal összedagasztjuk. A tésztát megkelesztjük du...

Elkészítési idő: 24 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk