menu

Családireceptkönyv.hu

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


(kb. 500 g-os kenyérhez):
· 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
· 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
· 40 g frissen facsart 100%-os citromlé
· 300 g langyos víz
· ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés:


A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).
1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.
Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.
Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:



Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Szabi félbarna kovászos kenyere
Szabi félbarna kovászos kenyere

A kovászt 8 órával a sütés előtt frissítjük. A liszteket és a vizet a dagasztógép keverőtáljában összedolgozom, majd fél órát pihentetem. Utána hozzákeverjük a kovászt és ezzel tov...

Elkészítési idő: 15 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Jénais kenyér
Jénais kenyér

A lisztbe kis fészket készítünk, feltöltjük langyos vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük cukoral. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut. Hozzáadjuk az olajat, a sót és a mar...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Kenyér 4.
0. Kenyér 4.

Dagaszt,keleszt 40 perc,félidőben átgyúrni /20 p/.Formázni,230 fok 45-50 perc sütés

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Búzakenyér szász módra
Búzakenyér szász módra

1. Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük. 2. A lisztet átszitáljuk, és meleg helyre tesszük. 3. A tejben feloldjuk a sót és, ráöntjük a lisztre. 4. Összekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk