menu

Családireceptkönyv.hu

30 perces kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 65 dkg búzafinomliszt
- 1 dkg só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3,5 dl langyos víz
- 3 dkg zsír, vagy más zsiradék

Elkészítés:


- Bedagasztom a tésztát, majd 30 perc kelesztés.
- Átgyúrom, majd 30 perc kelesztés
- Megformázom, majd sütőpapíros jénaiba teszem, 30 perc kelesztés
- Bevágom éles késsel, lespriccelem vízzel, majd 230 fokra előmelegített sütőbe sütöm 30 percig, majd 200 fokon 20 perc, ezután leveszem a tetőt és pirítom 10 percig, vagy amíg szép színt kap.
Ha megsült, hideg vízzel lespriccelem és rácson hűvös helyre teszem.

30 perces kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vajas fokhagymás kenyérrúd (Toochee)
Vajas fokhagymás kenyérrúd (Toochee)

A fokhagymát tisztítsuk meg, és törjük bele a felolvasztott 7 dkg vajba, alaposan keverjük bele. Hagyjuk állni, hogy a vaj jobban átvegye az aromákat. A langyos tejben megfutta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szendvicskenyér
Szendvicskenyér

Az élesztőt elkeverjük 2 dl langyos folyadékkal és kb. 20 dkg liszttel. Letakarva langyos helyen kelesztjük, amíg fel nem bugyog. Ez kb. 1-1,5 óra. A maradék liszt és folyadék, va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
Alacsony szénhidráttartalmú házi kenyér
Alacsony szénhidráttartalmú házi kenyér

A szobahőmérsékletű (én melegbe szoktam, könnyebben felfut benne az élesztő) folyadékunkba beletesszük a cukrot. Miután feloldódott, hozzámorzsoljuk az élesztőt, lassú kavargatás m...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Sajtos fehér kenyér
Sajtos fehér kenyér

1. Az élesztőt langyos, cukros tejes vízben összekeverjük, 15-20 percig kelni hagyjuk. 2. Közben a lisztet mely tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megkelt élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk