- 65 dkg búzafinomliszt
- 1 dkg só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3,5 dl langyos víz
- 3 dkg zsír, vagy más zsiradék
- Bedagasztom a tésztát, majd 30 perc kelesztés.
- Átgyúrom, majd 30 perc kelesztés
- Megformázom, majd sütőpapíros jénaiba teszem, 30 perc kelesztés
- Bevágom éles késsel, lespriccelem vízzel, majd 230 fokra előmelegített sütőbe sütöm 30 percig, majd 200 fokon 20 perc, ezután leveszem a tetőt és pirítom 10 percig, vagy amíg szép színt kap.
Ha megsült, hideg vízzel lespriccelem és rácson hűvös helyre teszem.
1 tojás 50 gr reszelt sajt,kisütni palacsintasuton. Bármilyen feltét jó rá de akár hamburgert is csinalhatunk belole
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű--A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, hozzá keverjük egy villával az étolajat, majd a langyos vizet. (1 bögre= 2,5 dl) Összeállítjuk a tész...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítem 200 fokra, A szódabikarbónát, darált lenmagot, szezámmaglisztet, sót, zsírt összekeverem, Szétválasztom a tojásokat, majd a sárgáját hozzákeverem az előbb el...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat a megadott sorrendben tedd a kenyérsütő gép edényébe. 2. Először a langyos vizet öntsd a tartályba. 3. Locsold hozzá az olajat és az ecetet is. 4. Szó...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz