40 dkg liszt
2 dl langyos víz
0,5 dl tej
1 tk. só
2 ek. olaj
2 ek. burg.pehely /elhagyható/
2 dkg friss élesztő /10 g por/
Dagasztani kb. fél óra alatt duplájára keleszteni.
Három fele osztani. Formázni bagetteket, és a bagettsütő tepsibe (vagy sütőlemezre) helyezzük őket.
Letakarni, kb. 30 perc alatt duplájára keleszteni. A sütőt 200 fokra állítjuk.
Ha megkelt bevágni, vízzel alaposan lepermetezni.
Kb. 25 -30 perc alatt ropogósra sütni. Ha kész ,sütőből kivenni, vízzel lepermetezni, hogy a héja szép fényes legyen.,
A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt, csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a süt...
Elkészítési idő: 1 óra6 tojást üss fel, és tedd a sütőedénybe 4 púpozott evőkanál napraforgó maglisztet /pelletet/ (10-12 dkg) szórj szintén az edénybe Egy egy késhegynyi sót, továbbá egy evőkanál zsí...
Elkészítési idő: