40 dkg liszt
2 dl langyos víz
0,5 dl tej
1 tk. só
2 ek. olaj
2 ek. burg.pehely /elhagyható/
2 dkg friss élesztő /10 g por/
Dagasztani kb. fél óra alatt duplájára keleszteni.
Három fele osztani. Formázni bagetteket, és a bagettsütő tepsibe (vagy sütőlemezre) helyezzük őket.
Letakarni, kb. 30 perc alatt duplájára keleszteni. A sütőt 200 fokra állítjuk.
Ha megkelt bevágni, vízzel alaposan lepermetezni.
Kb. 25 -30 perc alatt ropogósra sütni. Ha kész ,sütőből kivenni, vízzel lepermetezni, hogy a héja szép fényes legyen.,
1. Sve sastojke za tjesto sjediniti i fino umjesiti dok ne pocne da se odvaja od posude. Ostavite tjesto da miruje dok ne pripremite tiganj malo dublji sa vise ulja u kome cete ih...
Elkészítési idő:Das Mehl mit dem Backpulver und dem Salz mischen. Magerquark, verquirlte Eier und Röstzwiebeln dazugeben. Alles zu einem Teig verkneten. (Der Teig ist etwas trocken, das Brot schön...
Elkészítési idő:1. Morzsoljuk az élesztőt negyed csésze tejbe, állandó keveréssel olvasszuk fel. 2. Keverjük hozzá a maradék tejet, a langyos olvasztott vajat, a tojásokat, a citromhéjat és a...
Elkészítési idő:A kovászhoz alaposan összekeverjük a rozslisztet, fehérlisztet, élesztőt, mézet és sört és lefedve egy napot hűtőben pihentetjük. Egy keverőtálba tesszük a kovászt, a sört, az o...
Elkészítési idő: