• 2 nagy tojás
• 4 evőkanál akácméz
• 0,8 dl finomított olívaolaj
• 10 dkg aprószemű zabpehely
• 1 csomag sütőpor
• 18 dkg teljes kiőrlésű liszt
• 1,5 dl mandulatej
• 2 evőkanál tejcsokoládécsepp
1. A tojásokat a folyékony akácmézzel, az olívaolajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a sütőporral elkevert teljes kiőrlésű lisztetet, a mandulatejet, és egynemű tésztává keverjük.
2. Sütőpapírral bélelt magas falú keskenyebb, hosszúkás tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a csokoládécsepekkel és 170 C-fokos sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.
3. Rácsra téve kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és éles késsel elszeleteljük.
Ezt a négy hozzávalót szépen berakjuk egy nagyobb tálba, és egy fakanállal összekeverjük. Letakarjuk egy fóliával, berakjuk a sütőbe, és rázárjuk az ajtót (nem nyomogatjuk a gombok...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Schritt Den Ofen auf 180 °C vorheizen; ein Mit Backpapier bestücktes Backblech bereitstellen. 2. Schritt Das Mehl und das Backpulver in einer grossen Rührschüssel vermengen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a sót, és a langyos vízzel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük. Liszteze...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Közepes