• 2 nagy tojás
• 4 evőkanál akácméz
• 0,8 dl finomított olívaolaj
• 10 dkg aprószemű zabpehely
• 1 csomag sütőpor
• 18 dkg teljes kiőrlésű liszt
• 1,5 dl mandulatej
• 2 evőkanál tejcsokoládécsepp
1. A tojásokat a folyékony akácmézzel, az olívaolajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a sütőporral elkevert teljes kiőrlésű lisztetet, a mandulatejet, és egynemű tésztává keverjük.
2. Sütőpapírral bélelt magas falú keskenyebb, hosszúkás tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a csokoládécsepekkel és 170 C-fokos sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.
3. Rácsra téve kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és éles késsel elszeleteljük.
1. Tészta dagasztása - A zsiradékot csak akkor adjuk hozzá, ha az egyéb összetevőkből egynemű tészta állagot kaptunk - A leszűrt mazsolát és mandulát csak a dagasztás utolsó perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só). A sütőt bemelegítjük 180 fokra (légkeveréssel). Amikor bemelegedett a sütő, akkor kezdjük összekeverni a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként egy kis tálba szórok két kanálnyi szárított kovászt. Nem szoktam ledarálni,mert vékony lapokat készítek,így felesleges.Leöntöm annyi langyos vízzel,h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVajat,porcukorral,tojás sárgájával,vaníliáscukorral, aromával habosra kavarjuk. Apránként hozzá keverjük a tejszínt, sütőporral elkevert lisztet, csipet sót, habbá vert tojásfehér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű