menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes-csokis édes reformkenyér


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 10 szelet
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


• 2 nagy tojás
• 4 evőkanál akácméz
• 0,8 dl finomított olívaolaj
• 10 dkg aprószemű zabpehely
• 1 csomag sütőpor
• 18 dkg teljes kiőrlésű liszt
• 1,5 dl mandulatej
• 2 evőkanál tejcsokoládécsepp

Elkészítés:


1. A tojásokat a folyékony akácmézzel, az olívaolajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a sütőporral elkevert teljes kiőrlésű lisztetet, a mandulatejet, és egynemű tésztává keverjük.
2. Sütőpapírral bélelt magas falú keskenyebb, hosszúkás tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a csokoládécsepekkel és 170 C-fokos sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.
3. Rácsra téve kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és éles késsel elszeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Húsvéti sonkás kenyér
Húsvéti sonkás kenyér

1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben 10-15 percig kelesztjük. 2. Az átszitált langyos lisztet, az olvasztott vajat, a sót és a megkelt élesztőt a maradék tejjel közepesen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Szupergyors, ropogós házi kifli kelesztés nélkül
Szupergyors, ropogós házi kifli kelesztés nélkül

A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzászórjuk a sót és a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a vajat és a langyos tejet. Alaposan kidolgozzuk – ha lágy lenne a tészta, adju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Fehér kenyér, jénaiban sütve
Fehér kenyér, jénaiban sütve

Estétől- reggelid 13-16 óra. Gépi dagasztás után 10 perc pihi, majd kézzel átdolgoztam. 1 óra kelesztés következett, aztán formázás, jénaiba téve ismételt kelesztés (ujjpróba)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mini pretzel kenyerek
Mini pretzel kenyerek

A tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. A lisztet beleszitáljuk, a sót, az olajat hozzáadjuk. Dagasztógéppel lágy, de nem ragadós tésztát készítün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk