menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes-csokis édes reformkenyér


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 10 szelet
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


• 2 nagy tojás
• 4 evőkanál akácméz
• 0,8 dl finomított olívaolaj
• 10 dkg aprószemű zabpehely
• 1 csomag sütőpor
• 18 dkg teljes kiőrlésű liszt
• 1,5 dl mandulatej
• 2 evőkanál tejcsokoládécsepp

Elkészítés:


1. A tojásokat a folyékony akácmézzel, az olívaolajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a sütőporral elkevert teljes kiőrlésű lisztetet, a mandulatejet, és egynemű tésztává keverjük.
2. Sütőpapírral bélelt magas falú keskenyebb, hosszúkás tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a csokoládécsepekkel és 170 C-fokos sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.
3. Rácsra téve kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és éles késsel elszeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Zsömle vagy kifli
Zsömle vagy kifli

Élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros vízben. Majd a liszthez, zsírhoz és sóhoz adjuk. Begyúrjuk nem szabad ragacsosnak lennie./ Szükség esetén vízet vagy lisztet használhatunk. N...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szentkirályi Anita Sértett-kenyere
Szentkirályi Anita Sértett-kenyere

Elkészítjük az öregtésztát ( elkészíthetjük napközben is pár órát az ablakba napon pihentetve zacskóba , amikor lyukacsos szivacsos lesz már használható , ha jól ki izzadta magát )...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mini pretzel kenyerek
Mini pretzel kenyerek

A tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. A lisztet beleszitáljuk, a sót, az olajat hozzáadjuk. Dagasztógéppel lágy, de nem ragadós tésztát készítün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tk. gyökérkenyér tritikálé liszttel
Tk. gyökérkenyér tritikálé liszttel

Kimérjük, átszitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sikért és a sót, majd a közepébe morzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni). Fokozatosan hozzáöntjük a vizet (mennyisége lisztfüg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk