45 dkg liszt
3,5 dl natúr joghurt
3 dkg vaj
só
7 g szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss
Keverjük össze a ozzávalókat.
Annyi meleg vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, pizzatésztánál keményebb tésztát kapjunk.
Minimum 1 órát kelesszük.
Nagyon vékonyra kell nyújtani és nagy lángon, serpenyőben, zsiradék nélkül kell sütni. Kb 1 perc/lepény.
1. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztok. 2. Egy vékonyan kiolajozott, magas falú tálba teszem, átforgatom,hogy az olaj mindenhol érje,lefedem és hagyom kelni a konyhaasztalon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzép jó napot! Kenyérliszt v sima? Kezelés Tetszik · Válasz · 15 perce Magdi Varga-Rauchbauer Magdi Varga-Rauchbauer Igen, csak a tetejét kell jó alaposan bespriccelni. Aztán h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz anyagokat összekeverni.Hozzá a víz.Géppel 5 perc dagasztás.Fóliával letakarni,12-13 órát a pulton hagyni.Szinte teljesen folyós.Lisztezett deszkára önteni,nem kell gyúrni,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézGyors kovász: A gyors kovász előállításához a langyos vizet öntsük tálba, morzsoljuk bele az élesztőt, majd keverjük hozzá a lisztet, akkor jó, ha galuskaszerű lesz az állaga. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű