menu

Családireceptkönyv.hu

Indiai lepénykenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt
3,5 dl natúr joghurt
3 dkg vaj

7 g szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss

Elkészítés:


Keverjük össze a ozzávalókat.
Annyi meleg vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, pizzatésztánál keményebb tésztát kapjunk.
Minimum 1 órát kelesszük.
Nagyon vékonyra kell nyújtani és nagy lángon, serpenyőben, zsiradék nélkül kell sütni. Kb 1 perc/lepény.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
 Kenyér /Gyuri
Kenyér /Gyuri

Tejföl,tej, tojás, élesztő összekeverni,10 perc pihi Liszt, cukor, só dagaszt,végén vaj. 45 perc kel 3 fele osztani, gömbölyít, formázni,30 perc pihi Leken tojás,rászárad újra l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Zabpelyhes puffancsok
Zabpelyhes puffancsok

A fél csésze zabpelyhet leöntjük a fél csésze forró vízzel, elkeverjük és félretesszük addig, amíg teljesen kihűl. Dagasztógép táljába mérjük a joghurtot, hozzáadunk 1 dl vizet,...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Gyökérkenyér
Gyökérkenyér

A lisztbe belekeverjük a sót. A közepére szórjuk az élesztőt. Ráöntjük a vizet (lehet hideg) Egy falkanállal összekeverjük. Nem kell, hogy tökéletes legyen, csak ne maradjanak ben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bagett Valitól
Bagett Valitól

Alulra teszem a sót, rámérem a lisztet, majd a többi hozzávalót, alaposan kidagasztottam 40 percet hagytam kelni 3 részre vettem.. és kigömbölyítem így hagytam 10 percig... ekkor k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk