500 g liszt,
1 teáskanál cukor,
1 evőkanál só,
260 – 270 ml víz (langyos legyen),
1 tasak porélesztő (7 g),
40 g vaj,
kenés
1 db tojás vagy 1 – 2 evőkanál tej
Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos vizet és kavarjuk össze, majd tegyük bele a vajat és dolgozzuk össze a tésztát a robotgép segítségével kb. 15 perc alatt. Kézzel is dagaszthatjuk a kenyeret, akkor kissé hosszabb ideig tart, de úgy is finom lesz.
Formázzuk meg hosszúkás alakúra a kapott tésztát (ebből az adag tésztából 1 db kenyeret kapunk). Tegyünk a tepsibe sütőpapírt, majd helyezzük rá a kenyeret.
Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és tegyük meleg helyre kelni kb. 50 percig. Amikor megkelt, vagdossuk be a kenyeret egy éles késsel, majd kenjük le a felvert tojással vagy tejjel. Tegyük a kenyeret előmelegített sütőbe majd 180 fokon süssük 40 – 45 percet.
Hozzávalókból lágy tésztát dagasztok. Egy vékonyan kiolajozott magasfalú tálba teszem, átforgatom,hogy az olaj mindenhol érje. Lazán a tetejére borítok egy nylonzacskót és hagyom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKövesd a videót
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat. Annyi meleg vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, pizzatésztánál keményebb tésztát kapjunk. Minimum 1 órát kelesszük. Nagyon vékonyra kell nyújtani...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a zsírral együtt belekeverjük a száraz részbe. A fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is t...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű