500 g liszt,
1 teáskanál cukor,
1 evőkanál só,
260 – 270 ml víz (langyos legyen),
1 tasak porélesztő (7 g),
40 g vaj,
kenés
1 db tojás vagy 1 – 2 evőkanál tej
Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos vizet és kavarjuk össze, majd tegyük bele a vajat és dolgozzuk össze a tésztát a robotgép segítségével kb. 15 perc alatt. Kézzel is dagaszthatjuk a kenyeret, akkor kissé hosszabb ideig tart, de úgy is finom lesz.
Formázzuk meg hosszúkás alakúra a kapott tésztát (ebből az adag tésztából 1 db kenyeret kapunk). Tegyünk a tepsibe sütőpapírt, majd helyezzük rá a kenyeret.
Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és tegyük meleg helyre kelni kb. 50 percig. Amikor megkelt, vagdossuk be a kenyeret egy éles késsel, majd kenjük le a felvert tojással vagy tejjel. Tegyük a kenyeret előmelegített sütőbe majd 180 fokon süssük 40 – 45 percet.
A lepényhez a tojásokat felverjük a sóval és a sütőporral. Belekverjük a mandulát és a szárított hagymát. (Ha nincs, akkor dinsztelt hagymát). Egy kizsírozott tepsibe terítjük és 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez adjuk az ecetet és a sót, és elektromos habverővel jó keményre felverjük. A tojássárgákat egy másik tálban a ricottával és a sütőpo...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA cukkini végeit levágjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt cukkinit összekeverjük a többi hozzávalóval, majd 10 percig állni hagyjuk. Közben a sütőt 220 fokra elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjuk össze a hozzávalókat, majd pár perc pihentetés után nyútjsuk ki és vágjunk belőle négy tészta lapot (akkorát, amekkora szendvicssütőnk!) 2-2 tésztalapot helyezzünk rá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű