menu

Családireceptkönyv.hu

Igazi rozskenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg rozsliszt (GL-90)
1 csomag porélesztő
1 tk só
3,5 dl víz

Elkészítés:


A száraz anyagokat, a lisztet, a sót és a élesztőt egy keverő tálban összekeverem. Majd a vízzel jól összekeverem, és konyharuhával letakarva, 2 órára kelni hagyom.

Miután megkelt, 220°C fokos sütőben alul-felül sütéssel, olívaolajjal kikent és kilisztezett jénaiban 35 percig fedővel, 5 perc fedő nélkül sütöm.

Igazi rozskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Rozsos-tönkölyös kovászos cipók
Rozsos-tönkölyös kovászos cipók

A kovászt feloldottam a vízben, a lisztet átszitáltam, elkevertem a sóval, majd a feloldott kovásszal. Összeállítottam a tésztát és letakarva hagytam 10 percig pihenni a kelesztő t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Legjobb burgonyás kenyér
Legjobb burgonyás kenyér

Háromszor hajtogatom 20 percenként, 2 órát kelt.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ibolya
Fehér kenyér
Fehér kenyér

A hozzávalókból közepesen kemény, rugalmas tésztát gyúrunk, sima és rugalmas legyen. Meleg helyen, letakarva vagy kelesztőtálban a duplájára kelesztjük. Deszkára borítjuk, a tenyer...

Elkészítési idő: 2,5-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszervajas kenyér (Jamie Oliver)
Fűszervajas kenyér (Jamie Oliver)

A lisztet, az élesztőt és egy púpozott teáskanál sót összekeverünk egy nagy tálban, a közepébe lyukat fúrunk. 550 ml langyos vizet apránként hozzáöntünk, közben a kezünkkel folyama...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk