Családireceptkönyv.hu

285. Kenyér,zsemle,kifli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt
14 g por élesztő
1 cs cukor
3 kk só
4-4.5 dl víz
1 ek olaj.

Elkészítés:


Bedagasztom, duplájára kelesztem, két cipóra osztom, kelesztem kb 20 percet, megformázom a kenyérkét, kelesztem míg a sütő felmelegszik 230 fokra, bevágom, lepermetezem vízzel, vaslábasba v. jénaiba sütöm lefedve 25 percig, majd 25-30 percig fedő nélkül 200 fokon. Ha kész megint lepermetezem vízzel. Közbe megformáztam a zsemléket , lefedve 25 percig, majd fedő nélkül 15 percig sütöm. A zsemléket is lepermeteztem vízzel sütés előtt is és sütés után is.

285. Kenyér,zsemle,kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Lusta lángos
Lusta lángos

Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a sót összekeverem egy dagasztótálban. Hozzáadom a kefirt az olajat és a tejet, így 500 ml folyadékunk lesz....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BURGONYÁS-CSAVART RÚD
BURGONYÁS-CSAVART RÚD

A kenyérsütő tartályába szép sorban belemérem a hozzávalókat. Először a folyadékokat, majd a lisztet és a többit. Nálam az élesztő a tetejére kerül. Beindítom az dagasztó-kelesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kifli
Kifli

A tej felében a pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat apránként összeöntve addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Nem kell keleszteni!!! 4 részre osz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos-zöldfűszeres-fokhagymás kenyér
Sajtos-zöldfűszeres-fokhagymás kenyér

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert vízben. Ez idő alatt a lisztet tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Majd a felfutott élesztőt is beletesszük és alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk