Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

285. Kenyér,zsemle,kifli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt
14 g por élesztő
1 cs cukor
3 kk só
4-4.5 dl víz
1 ek olaj.

Elkészítés:


Bedagasztom, duplájára kelesztem, két cipóra osztom, kelesztem kb 20 percet, megformázom a kenyérkét, kelesztem míg a sütő felmelegszik 230 fokra, bevágom, lepermetezem vízzel, vaslábasba v. jénaiba sütöm lefedve 25 percig, majd 25-30 percig fedő nélkül 200 fokon. Ha kész megint lepermetezem vízzel. Közbe megformáztam a zsemléket , lefedve 25 percig, majd fedő nélkül 15 percig sütöm. A zsemléket is lepermeteztem vízzel sütés előtt is és sütés után is.

285. Kenyér,zsemle,kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Dán briós
Dán briós

Az élesztőt megfuttattam egy kis cukorral a langyos tejben, majd az összes többi hozzávalóval együtt megdagasztottam. Szép, fényes felületű sárgás színű kalácstésztát kaptam. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Szezámmagos zsemle
Szezámmagos zsemle

Az útifűmaghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni két-három percig, amíg megduzzad. Egy tálba tesszük a magliszteket, a sót, a szódabikarbónát, a tojásokat és az útifű maghéj zse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
300. Bajor zsemle
300. Bajor zsemle

Liszt, só, élesztő,víz dagasztani /könnyű tészta/,bele az olaj.Hólyagosra dagasztani. Kb .1 óra kelni.8 felé osztani. Közben a vizet a szódabikarbonával felforralni. Tepsibe papí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bory mama
Házi kenyér "öreg tésztával".
Házi kenyér "öreg tésztával".

A lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk