Családireceptkönyv.hu

285. Kenyér,zsemle,kifli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt
14 g por élesztő
1 cs cukor
3 kk só
4-4.5 dl víz
1 ek olaj.

Elkészítés:


Bedagasztom, duplájára kelesztem, két cipóra osztom, kelesztem kb 20 percet, megformázom a kenyérkét, kelesztem míg a sütő felmelegszik 230 fokra, bevágom, lepermetezem vízzel, vaslábasba v. jénaiba sütöm lefedve 25 percig, majd 25-30 percig fedő nélkül 200 fokon. Ha kész megint lepermetezem vízzel. Közbe megformáztam a zsemléket , lefedve 25 percig, majd fedő nélkül 15 percig sütöm. A zsemléket is lepermeteztem vízzel sütés előtt is és sütés után is.

285. Kenyér,zsemle,kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Magvas barna cipó
Magvas barna cipó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutellás kifli
Nutellás kifli

Megfuttatjuk az élesztőt a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Kakaós csigusz
Kakaós csigusz

A hozzávalókat kikeverjük, a túrót külön összedolgoztam a tejjel. Enyhén lisztezett deszkán kocka alakúra nyújtjuk a tésztát. A tetejét megkentem egy kis tejjel, majd rászórtam a z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Sonkakrémmel töltött sörkifli
Sonkakrémmel töltött sörkifli

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a joghurttal, az élesztős tejjel, az olvasztott vajjal és a sóval. Jól összegyúrjuk a tésztát, és letakarva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk