250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g zabpehely lisztté őrölve
55 g búzasikér
só
egy marék tökmag
40 g lenmag
2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
kb 260 g meleg víz (annyi, hogy összeálljon a tészta)
25-35 g friss élesztő (nem mértem, de kicsit több mint a fele volt ? )
Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból. (Kenyérsütőgépben is megtehetjük, de vigyázzunk, ne melegedjen át a tészta! 22 fok a legjobb.) Kelesztőtálban körülbelül egy óra ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA folyadék lehet csak víz, lehet csak tej, lehet fele-fele arányban víz és tej. Lehet egy kis pohár joghurt felhígítva vízzel. Az aszkorbinsav vagy az ecet a sikérszálak fejlődésé...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA lisztet kimérjük megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos, cukros, vizes tejet. A tojássárgáját és az olajat is be...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűPomjesati kvasac, secer i mlijeko i ostaviti 5 minuta da odstoji 2. Nakon toga dodati brasno i so, pomjesati( nema veze ako je tjesto malo rijetko jer takvo treba biti.) Ostavi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű