250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g zabpehely lisztté őrölve
55 g búzasikér
só
egy marék tökmag
40 g lenmag
2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
kb 260 g meleg víz (annyi, hogy összeálljon a tészta)
25-35 g friss élesztő (nem mértem, de kicsit több mint a fele volt ? )
A kenyérsütést megelőző este készítsünk egy nokedliszerű tésztát, 40 dkg lisztből, 1 dkg élesztőből, és 3 dl vízből. A következő napon adjunk a tésztához fél dl olajat, két dkg sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz öreg tésztát elkészítem, amihez a lisztet, vizet, olajat, élesztőt egy tálba csomómentesre keverjük, állaga mint egy galuska legyen. Nejlon zsákot húzunk a tálra össze kötjük, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a thang zongot készítem el mert azt ki kell hűteni. A lisztet összefőzöm a vízzel és lehűtöm. A hozzávalókból a kihűlt thang zonggal együtt egy nagyon szép sima tésztát da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összeszitálom a szódabikarbónával. Hozzáadom a sót és a zsiradékot, majd annyi langyos vizet, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk. Picit pihentetjük, majd lepényeket f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű