menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér teljes kiőrlésű lisztből


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg teljes kiőrlésű tönköly lisztből
1 dkg élesztő
1,8 dl vízből készítettem egy előtészta...ezt egy éjjel lefedve a konyha pulton hagytam...
másnap, a dagasztó tálba teszek
2 teás kanál só... erre jönnek a lisztek
15 dkg rozsliszt
10 dkg rétesliszt
20 dkg BL 80-as fehér kenyér liszt
2 dkg élesztő
2 evőkanál natúr joghurt
2,5 dl víz, majd hozzá teszem az előző este elkészített előtészta...
alaposan kidagasztom.. kicsit lágyabb legyen mint a fehér kenyér...
elsőre 1 órát hagytam a kelesztőbe, amibe mindig egy cseppnyi olajat teszek
... majd 40 percenként áthajtogatom... én ezt 3 alkalommal csinálom meg... a végén már látszik mennyire szép laza lett...
mikor a 3-ik hajtogatás után letelt a 40 perc... akkor megformázom...vekninek...
beleteszem a jénaiba...ebben is hagyom kelni 25-30 percet... addig a sütő felmelegedik... a jénaiba mindig teszek szilikonos sütőpapírt....bevágom egy zsilett pengével...alaposan lespricceltem, megszórtam lenmaggal... a tetőt is alaposan lespriccelem... megy a sütőbe... mikor már szép a színe akkor levettem a tetőt és még 15 percet sütöttem tető nélkül...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek, Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Francia kenyér (zsömle, bagett)
Francia kenyér (zsömle, bagett)

Melegítsük elő a sütőt 80 fokra. Készítsünk elő egy 2.5 deciliteres bögrét, mindent ezzel fogunk majd mérni. 1 bögre vizet melegítsünk meg a gáztűzhelyen vagy a mikróban, addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors fehér kenyér(tökéletes recept-saját)
Gyors fehér kenyér(tökéletes recept-saját)

Az élesztőt fél dl meleg vízben elkeverjük adjuk hozzá a cukrot és az egy evőkanál lisztet össze keverjük majd rakjuk meleg helyre.A dagasztó gép üstjébe mérjük bele a lisztet,sót,...

Elkészítési idő: 1 óra 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
25 órás bagett (Levendulalány)
25 órás bagett (Levendulalány)

1.A tészta. Kézmeleg vízben elkeverem a kovászt (vagy az élesztőt) és a sót, majd beleszitálom a lisztet és fakanállal elkeverem nagyjából. Légmentesen zárható edénybe teszem. A pu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Magvas rozskenyér fél adag
Magvas rozskenyér fél adag

Öregtészta készítése: A hozzávalókat egyneművé dagasztom, és letakarva hagyom a konyhapulton 10-12 órát kelni. Ezután a hűtőben tárolom felhasználásig. A tészta készítése: A m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk