menu

Családireceptkönyv.hu

186.Kenyér /Gyuri


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


84 dkg liszt
2,7 dl tej
4 dkg élesztő
1,5 dl tejföl
1,2 dkg só
2 dkg cukor
10 dkg puha vaj
2 tojás

kenés: tojás

Elkészítés:


Tejföl,tej, tojás, élesztő összekeverni,10 perc pihi
Liszt, cukor, só dagaszt,végén vaj. 45 perc kel
3 fele osztani, gömbölyít, formázni,30 perc pihi
Leken tojás,rászárad újra leken, pihi
195 fok 20 - 30 perc

 186.Kenyér /Gyuri

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Így készül a kovász
Így készül a kovász

A kovász úgy készül, hogy lisztet keverünk össze vízzel, és a környezetben mindenhol jelenlévő mikroorganizmusoktól beindul az erjedés – más néven fermentáció. A gyakorlatban pedi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
TEPSIS BUNDÁS KENYÉR
TEPSIS BUNDÁS KENYÉR

május 29, 2013 TEPSIS BUNDÁS KENYÉR Imádjuk a bundás kenyeret! Ennek ellenére hónapok óta nem sütöttem... a tűzhelyen. Nem csak a bő olajsütés tart vissza (ezt ugyanis néha megen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Rittyentett kenyér
Rittyentett kenyér

Az 1, maximum 2 napos, 80 %-ra futott bl80 lisztből készített kovászomat kiveszem a hűtőből, a dagasztógép üstjébe teszek 40 dkg-ot belőle, (a kovász sűrű nokedlitészta állagú),...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar kefires lepény
kefires lepény

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk