84 dkg liszt
2,7 dl tej
4 dkg élesztő
1,5 dl tejföl
1,2 dkg só
2 dkg cukor
10 dkg puha vaj
2 tojás
kenés: tojás
Tejföl,tej, tojás, élesztő összekeverni,10 perc pihi
Liszt, cukor, só dagaszt,végén vaj. 45 perc kel
3 fele osztani, gömbölyít, formázni,30 perc pihi
Leken tojás,rászárad újra leken, pihi
195 fok 20 - 30 perc
A kovász úgy készül, hogy lisztet keverünk össze vízzel, és a környezetben mindenhol jelenlévő mikroorganizmusoktól beindul az erjedés – más néven fermentáció. A gyakorlatban pedi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmájus 29, 2013 TEPSIS BUNDÁS KENYÉR Imádjuk a bundás kenyeret! Ennek ellenére hónapok óta nem sütöttem... a tűzhelyen. Nem csak a bő olajsütés tart vissza (ezt ugyanis néha megen...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz 1, maximum 2 napos, 80 %-ra futott bl80 lisztből készített kovászomat kiveszem a hűtőből, a dagasztógép üstjébe teszek 40 dkg-ot belőle, (a kovász sűrű nokedlitészta állagú),...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű