Családireceptkönyv.hu

186.Kenyér /Gyuri


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


84 dkg liszt
2,7 dl tej
4 dkg élesztő
1,5 dl tejföl
1,2 dkg só
2 dkg cukor
10 dkg puha vaj
2 tojás

kenés: tojás

Elkészítés:


Tejföl,tej, tojás, élesztő összekeverni,10 perc pihi
Liszt, cukor, só dagaszt,végén vaj. 45 perc kel
3 fele osztani, gömbölyít, formázni,30 perc pihi
Leken tojás,rászárad újra leken, pihi
195 fok 20 - 30 perc

186.Kenyér /Gyuri

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fladenbrot
Fladenbrot

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, langyos vizet, langyos tejet, vajat, sót, és jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Fél órát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szendvicskenyér
Szendvicskenyér

Az átszitált liszthez tegyük hozzá a sót és a tejfölt is. A folyadékok keverékében - mikrózzuk meg kicsit,hogy meleg legyen - futtassuk fel az élesztőt . Dagasszuk a tésztát. Én ,a...

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Dübbencs - sós, krumplis kelt tészta
Dübbencs - sós, krumplis kelt tészta

A fotó nem saját tartalom (forrás: INTERNET) A lisztet, krumplit, sót összekeverem, közepébe beleöntöm a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, hogy kellemesen gyűrharó legyen....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Zsúrkenyér
Zsúrkenyér

1. 1 dl tejben elkeverünk 1 ek cukrot, simára keverjük benne az élesztőt, és letakarva felfuttatjuk. 2. A lisztbe vegyítjük a sót és a maradék cukrot, hozzáöntjük a vajat, a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk