Családireceptkönyv.hu

Szó­da­bi­kar­bó­nás ke­nyér az új őrü­let, ennél eg


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 ½ bögre liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
3 1/2 bögre tej

Elkészítés:


Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat.
Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét.
Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra!
https://www.facebook.com/QuirkyMomma/videos/10153760587080845/

Trükkök, tippek, praktikák:


Fe­lejtsd el a da­gasz­tást, ke­lesz­tést! Élesztő he­lyett szó­da­bi­kar­bó­ná­val ké­szíts ke­nye­ret! Ke­ve­sebb mint egy óra alatt asz­ta­lo­don lehet, friss és finom ro­po­gós!
"Élesztő helyett szódabikarbónával, dagasztás helyett gyors gyúrással gyönyörű, ropogós cipókat süthetsz! "

Még a mérleget sem kell elővenned, gyorsan egy bögre segítségével kimérheted a hozzávalókat!

Szó­da­bi­kar­bó­nás ke­nyér az új őrü­let, ennél eg

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
224. Pita 1.
224. Pita 1.

Élesztőt futtatni. Hozzáadjuk a többi anyagot. lesz. Dagasztjuk, kicsit ragadnia kell a tésztának, letakarjuk, kb 5 percre. A konyhapultot leterítjük egy tiszta abrosszal, aztán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
680. Rendhagyó fermentálás és kovászos kenyérsütés
680. Rendhagyó fermentálás és kovászos kenyérsütés

Kovász :Összekeverem a hozzávalókat és a konyhapulton hagyom. 24 óránként megkavarom kábé 5-6 napig. Hőmérséklettől, liszttől függően több napig is eltarthat a fermentációs folyam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Socca nizzai lapos kenyér
Socca nizzai lapos kenyér

Keverd össze a lisztet, a vizet, az olajat és a sót. 30 percet hagyd kelni fedő alatt. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, és 5 perccel azelőtt, hogy a tészta elkészülne, tegyél a sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk