Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szó­da­bi­kar­bó­nás ke­nyér az új őrü­let, ennél eg


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 ½ bögre liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
3 1/2 bögre tej

Elkészítés:


Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat.
Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét.
Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra!
https://www.facebook.com/QuirkyMomma/videos/10153760587080845/

Trükkök, tippek, praktikák:


Fe­lejtsd el a da­gasz­tást, ke­lesz­tést! Élesztő he­lyett szó­da­bi­kar­bó­ná­val ké­szíts ke­nye­ret! Ke­ve­sebb mint egy óra alatt asz­ta­lo­don lehet, friss és finom ro­po­gós!
"Élesztő helyett szódabikarbónával, dagasztás helyett gyors gyúrással gyönyörű, ropogós cipókat süthetsz! "

Még a mérleget sem kell elővenned, gyorsan egy bögre segítségével kimérheted a hozzávalókat!

Szó­da­bi­kar­bó­nás ke­nyér az új őrü­let, ennél eg

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér Ezt szoktam
Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér Ezt szoktam

1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Mindenmentes kenyér
Mindenmentes kenyér

A vizet egy mérőpohárban vagy egy literes edényben melegítsük meg (mikróban) a méz felével, majd futtassuk fel benne az élesztőt. Eközben daráljuk meg előbb a kölest, majd a hajdi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt paradicsomos kenyér cserépben
Aszalt paradicsomos kenyér cserépben

1. Az élesztőt felfuttatom a langyos vízben egy pici cukorral együtt, majd a kenyérsütőbe öntöm, mert itt egyszerűbb és gyorsabb kidagasztani. 2. Ezután a többi hozzávalót is az ü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás-olívás-aszalt paris tönköly ciabatta
Fokhagymás-olívás-aszalt paris tönköly ciabatta

Összekeverjük a liszteket a sóval, mélyedést készítünk a közepére. A langyos vízben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt benne. az 1 ek. olívaolajjal nagyjából elkeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk