3 ½ bögre liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
3 1/2 bögre tej
Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat.
Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét.
Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra!
https://www.facebook.com/QuirkyMomma/videos/10153760587080845/
Felejtsd el a dagasztást, kelesztést! Élesztő helyett szódabikarbónával készíts kenyeret! Kevesebb mint egy óra alatt asztalodon lehet, friss és finom ropogós!
"Élesztő helyett szódabikarbónával, dagasztás helyett gyors gyúrással gyönyörű, ropogós cipókat süthetsz! "
Még a mérleget sem kell elővenned, gyorsan egy bögre segítségével kimérheted a hozzávalókat!
1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: KönnyűA vizet egy mérőpohárban vagy egy literes edényben melegítsük meg (mikróban) a méz felével, majd futtassuk fel benne az élesztőt. Eközben daráljuk meg előbb a kölest, majd a hajdi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatom a langyos vízben egy pici cukorral együtt, majd a kenyérsütőbe öntöm, mert itt egyszerűbb és gyorsabb kidagasztani. 2. Ezután a többi hozzávalót is az ü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a liszteket a sóval, mélyedést készítünk a közepére. A langyos vízben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt benne. az 1 ek. olívaolajjal nagyjából elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes