3 ½ bögre liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
3 1/2 bögre tej
Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat.
Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét.
Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra!
https://www.facebook.com/QuirkyMomma/videos/10153760587080845/
Felejtsd el a dagasztást, kelesztést! Élesztő helyett szódabikarbónával készíts kenyeret! Kevesebb mint egy óra alatt asztalodon lehet, friss és finom ropogós!
"Élesztő helyett szódabikarbónával, dagasztás helyett gyors gyúrással gyönyörű, ropogós cipókat süthetsz! "
Még a mérleget sem kell elővenned, gyorsan egy bögre segítségével kimérheted a hozzávalókat!
Élesztőt futtatni. Hozzáadjuk a többi anyagot. lesz. Dagasztjuk, kicsit ragadnia kell a tésztának, letakarjuk, kb 5 percre. A konyhapultot leterítjük egy tiszta abrosszal, aztán...
Elkészítési idő:Kovász :Összekeverem a hozzávalókat és a konyhapulton hagyom. 24 óránként megkavarom kábé 5-6 napig. Hőmérséklettől, liszttől függően több napig is eltarthat a fermentációs folyam...
Elkészítési idő:Keverd össze a lisztet, a vizet, az olajat és a sót. 30 percet hagyd kelni fedő alatt. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, és 5 perccel azelőtt, hogy a tészta elkészülne, tegyél a sü...
Elkészítési idő: