Családireceptkönyv.hu

175. 1 vekni, 1 cipó


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Este
200 ml víz,
5 gramm élesztő,
200 gr Bl80-as liszt.

Reggel
200 ml langyos víz
50ml aludttej
, 10gramm élesztőt,
1 kk. cukrot,
400 gramm Bl 55-ös
és 100gramm réteslisztet,
2csapott tk.sót,
1 ek. étolajat.

Elkészítés:


jénaiban sütve.
Este. Összeállítva, lefedve a konyhapulton hagytam.
Reggel hozzá a többi
Gépi dagasztás után 10perc pihi, majd kézzel átdolgoztam.
1óra kelesztés következett, aztán formázás, jénaiba téve ismételt kelesztés (ujjpróba), mintázás, vízpermet. Lefedve 250C°-os előmelegített sütőben sült 25percig, majd a hőt 200C°-ra mérsékelve további 20percig. Ekkor a fedést lekapva -csak a cserepek miatt- kapott még tőlem szűk 10 percet.

Trükkök, tippek, praktikák:


☝️De most változtattam keveset.
Az előtészta Bl55-ös liszttel készült, a cukrot mostanában elhagyom, aludttej/kefir helyett víz megy, továbbá az étolajat 1ek.kacsazsírral váltom ki.
1,5 adagot dagasztottam.
Fél adagból a cipó, 1adagból a vekni született.
A vekni a receptleírás alapján, míg a cipó 40perc (35+5p) alatt sült ropogósra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Naan kenyér
Naan kenyér

1 dl langyos vízben a cukrot és az instant élesztőt elkeverem, pár percre félreteszem, hogy teljesen feloldódjon a két alapanyag. A lisztet átszitálom egy edénybe és hozzáadom a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis cipó
Krumplis cipó

Tiborné Biró A recept:előtészta 15 dkg liszt,1dkg. élesztőkevés cukor annyi víz, hogy nokedli állagú tészta legyen. A konyhapulton hagyom reggelig. Este keverem.Reggel 25dkg BL 55...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Zsemle útifűmaghéjbólI.
Zsemle útifűmaghéjbólI.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fetasajtos kenyér
Fetasajtos kenyér

A kenyérsütő gépbe először a folyadékokat öntjük, majd rá a liszt felét a sót, cukrot, tojást, síkért majd rá a liszt a felét, és az egész tetejére rászórjuk a szétmorzsolt élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk