menu

Családireceptkönyv.hu

175. 1 vekni, 1 cipó


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Este
200 ml víz,
5 gramm élesztő,
200 gr Bl80-as liszt.

Reggel
200 ml langyos víz
50ml aludttej
, 10gramm élesztőt,
1 kk. cukrot,
400 gramm Bl 55-ös
és 100gramm réteslisztet,
2csapott tk.sót,
1 ek. étolajat.

Elkészítés:


jénaiban sütve.
Este. Összeállítva, lefedve a konyhapulton hagytam.
Reggel hozzá a többi
Gépi dagasztás után 10perc pihi, majd kézzel átdolgoztam.
1óra kelesztés következett, aztán formázás, jénaiba téve ismételt kelesztés (ujjpróba), mintázás, vízpermet. Lefedve 250C°-os előmelegített sütőben sült 25percig, majd a hőt 200C°-ra mérsékelve további 20percig. Ekkor a fedést lekapva -csak a cserepek miatt- kapott még tőlem szűk 10 percet.

Trükkök, tippek, praktikák:


☝️De most változtattam keveset.
Az előtészta Bl55-ös liszttel készült, a cukrot mostanában elhagyom, aludttej/kefir helyett víz megy, továbbá az étolajat 1ek.kacsazsírral váltom ki.
1,5 adagot dagasztottam.
Fél adagból a cipó, 1adagból a vekni született.
A vekni a receptleírás alapján, míg a cipó 40perc (35+5p) alatt sült ropogósra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ákos
Fehér kenyér kenyérsütőgépben
Fehér kenyér kenyérsütőgépben

A receptet kenyérsütőgépben készítjük el. - Program: alap - Szín: alap

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Low Carb Speck-Käse-Brötchen
Low Carb Speck-Käse-Brötchen

Alle Zutaten abwiegen, in eine Schüssel geben und gut vermischen. Mit den Händen zu 4 Brötchen formen und diese auf ein mit Backpapier belegtes Backblech legen. Bei 180 °C Umluf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgarépás buci
Sárgarépás buci

A száraz és a nedves részt külön-külön kimérjük, majd a két részt összeöntjük, kanállal összekeverjük, kb. 10 percet pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk (én bambuszrostliszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Das weltbeste Fladenbrot
Das weltbeste Fladenbrot

Mehl mit Salz in eine Rührschüssel sieben. Hefe in 600 ml lauwarmem Wasser glatt rühren und unter das Mehl mischen. Alles zu einem weichen Teig verarbeiten. Dabei ca. 5 Minuten krä...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk