Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fokhagymás kenyér


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg durum liszt, 20 dkg sima liszt, 7 g szárított élesztő, 1 csipet cukor, 1 csapott ek. só, 3-3,5 dl langyos víz, 1 ek. langyos margarin, vagy olaj. Kenéshez: egy kevés tojás, kb. 2 ek. olvasztott szalonnazsír, 1 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:


A szárazanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, majd a langyos vízzel sima tésztává dagasztjuk (nekem ez kb. 10 perc, a robotgép dagasztó spiráljával... ? ). Miután kétszeresére kelesztjük, újra átgyúrjuk, egy 20x30-as tepsibe nyomkodjuk, átlósan megvágjuk, tetejét megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megkérgesedik. Ekkor kivesszük, megkenjük zúzott fokhagymával ízesített szalonnazsírral és visszatesszük a sütőbe. Amikor megsült, a sütőből kivéve, újra átkenjük.

Fokhagymás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Käsebrötchen
Käsebrötchen

Die ersten 6 Zutaten gut verkneten und 2 Stunden gehen lassen. Der Teig wird wunderbar weich, ohne zu kleben! Eigelb und Milch verrühren. Den restlichen Käse in einen Teller geb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Kovászos fehérkenyér és óriáskiflik
Kovászos fehérkenyér és óriáskiflik

A kovászt feloldottam a vízben, a lisztet átszitáltam, elkevertem a sóval, majd a feloldott kovásszal. Összeállítottam a tésztát és letakarva hagytam 10 percig pihenni a kelesztő t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ferge Éva
Pizzatészta
Pizzatészta

Egy nagy tálban összekeverjük a liszt kivételével az összes hozzávalót egy habverő segítségével. Amikor ezzel megvagyunk, beleöntjük a lisztet, és jó alaposan kidagasztjuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
190. Almás kovászos kenyér
190. Almás kovászos kenyér

A kovászhoz nem kell más, csak egy alma, fél liter ásványvíz, és liszt a későbbi etetéshez. Az almát felkockázzuk, és egy dunsztosüvegbe dobjuk. Rátöltjük a vizet, és rázárjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk