30 dkg durum liszt, 20 dkg sima liszt, 7 g szárított élesztő, 1 csipet cukor, 1 csapott ek. só, 3-3,5 dl langyos víz, 1 ek. langyos margarin, vagy olaj. Kenéshez: egy kevés tojás, kb. 2 ek. olvasztott szalonnazsír, 1 gerezd fokhagyma.
A szárazanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, majd a langyos vízzel sima tésztává dagasztjuk (nekem ez kb. 10 perc, a robotgép dagasztó spiráljával... ? ). Miután kétszeresére kelesztjük, újra átgyúrjuk, egy 20x30-as tepsibe nyomkodjuk, átlósan megvágjuk, tetejét megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megkérgesedik. Ekkor kivesszük, megkenjük zúzott fokhagymával ízesített szalonnazsírral és visszatesszük a sütőbe. Amikor megsült, a sütőből kivéve, újra átkenjük.
1. A banánokat villával kicsit összetörjük, majd a vajjal és a cukorral együtt jól elkeverjük. Ezután jöhet hozzá a többi hozzávaló, az apróra vágott étcsokival és tökmaggal (vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovászos kenyérsütéshez szükség van egy jó érett kovászra, ami télen max. 10-12, nyáron akár 5-6 órával korábban lett megetetve. Szép buborékos és magasra emelkedett, akkor lehet...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KözepesLisztjeinket kimérjük, és beleszitáljuk egy dagasztótálba. Meghintjük 1 (ha valaki sósabban szereti 1.5) tk sóval, és meglocsolgatjuk a 2 ek olívaolajjal. A 2 dl vizet mik...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA zabpelyhet és a bulgurt egy késes aprítóban megőröljük (nem kell teljesen simára). Dagasztáshoz, illetve a kelesztéshez a kenyérsütő gépet használtam, de lehet dagasztani kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes