Családireceptkönyv.hu

Magos sós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 csésze langyos tej
- 1 csésze langyos víz
- 5 dkg puha vaj/margarin
- 4 tk. só
- 1 ek. méz vagy 2 tk. cukor
- 6 csésze kenyérliszt
- 10g szárított élesztő vagy 3-4 dkg nyers élesztő
- fél csomag sütőpor
- szezámmag/lenmag/napraforgómag ízlés szerint

Elkészítés:


A hozzávalókat a kenyérsütő gépbe teszem és kelesztő-dagasztó programmal elkészítem a tésztát. (Ha nincs kenyérsütő gépünk, a hagyományos módon elkészítjük: az élesztőt a cukros-langyos teljben felfuttatjuk, és a töbihez keverve összegyűrjuk, majd egy órán át meleg helyen letakarva kelesztjük.)

A sütőt előmelegítem 200 fokra.

A megkelt tésztát két cipóba veszem, egyenként kb. fél centi vastag korongot nyújtok belőlük, 8-8 cikkre vágom, a cikkeket a szélesebbik felétől kezdve a csúcsa felé feltekerem. Még fél órát kelesztem a kifliket, ezután megkenem a tetejüket tejjel/tojássárgájával és megszórom durva sóval/köménymaggal.
Az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

A forró kifliket egy rácsra teszem és hagyom kihűlni.

Magos sós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Keto kenyér / cipó
Keto kenyér / cipó

Kimérjük a hozzávalókat. 2. Az összes hozzávalót összeöntjük. 3. Habverővel felverjük. 4. Kivajazott tepsiben 180 fokon fél óráig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marianna
Francia kenyér
Francia kenyér

A lisztet kimérem egy tálba.a cukrot a tejjel meglangyítom és felfuttatom benne az élesztőt. Hozzáadom a liszthez,kicsit összekeverem,majd a sót, vizet, olajat is,pár perc alatt k...

Elkészítési idő: 2 öra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Sacko
Kovász készítése (élesztő nélküli kenyér sütéséhez)
Kovász készítése (élesztő nélküli kenyér sütéséhez)

1. nap: 3 ek lisztet és 3 ek vizet egy tisztára mosott befőttes üvegben villával összekevertem. Rácsavartam a kupakját, és a konyhapulton pihentettem. 2. nap: Megjelentek az els...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk