menu

Családireceptkönyv.hu

Magos sós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 csésze langyos tej
- 1 csésze langyos víz
- 5 dkg puha vaj/margarin
- 4 tk. só
- 1 ek. méz vagy 2 tk. cukor
- 6 csésze kenyérliszt
- 10g szárított élesztő vagy 3-4 dkg nyers élesztő
- fél csomag sütőpor
- szezámmag/lenmag/napraforgómag ízlés szerint

Elkészítés:


A hozzávalókat a kenyérsütő gépbe teszem és kelesztő-dagasztó programmal elkészítem a tésztát. (Ha nincs kenyérsütő gépünk, a hagyományos módon elkészítjük: az élesztőt a cukros-langyos teljben felfuttatjuk, és a töbihez keverve összegyűrjuk, majd egy órán át meleg helyen letakarva kelesztjük.)

A sütőt előmelegítem 200 fokra.

A megkelt tésztát két cipóba veszem, egyenként kb. fél centi vastag korongot nyújtok belőlük, 8-8 cikkre vágom, a cikkeket a szélesebbik felétől kezdve a csúcsa felé feltekerem. Még fél órát kelesztem a kifliket, ezután megkenem a tetejüket tejjel/tojássárgájával és megszórom durva sóval/köménymaggal.
Az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

A forró kifliket egy rácsra teszem és hagyom kihűlni.

Magos sós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Teljeskiörlésű tökmagos házi kenyér
Teljeskiörlésű tökmagos házi kenyér

Kimérjük a hozzávalókat. A dagasztáshoz tálas mixert szoktam használni, dagasztókarral. Persze kézzel is dagaszthatunk, így viszont sokkal egyszerűbb és könnyebb. :) A lisztet a tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Öregtésztás fehér kenyér
Öregtésztás fehér kenyér

1. A gépben dagasztottam 20-30 percig, utána kikapcsoltam, hagytam, hogy a tészta túl keljen. 2. Este elkészítem, és reggel már használhatom is a tésztát. A maradékot rakjuk mű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Lenmag lepény zöldségraguval
Lenmag lepény zöldségraguval

1 tk. libazsír A tojásokat habverővel felverjük, hozzáadjuk a sót, borsot, fűszereket és végül a lenmaglisztet. Teljesen egyneműre keverjük. Egy kb. 18 cm átmérőjű serpenyőben f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Falusi Kenyér
Falusi Kenyér

A langyos vízhez adjuk hozzá a cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Amíg felfut, szitáljuk át lisztet, adjuk hozzá a sikért, és a többi hozzávalót. Ha felfutott az élesztő, önts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk