40 dkg liszt
10 kenyérliszt /BL 80/
2 tk. só
0,5 dl olaj
1,5 dl víz
1,5 dl tej
2 ek. burgonyapehely /elhagyható
1 - 2 dkg élesztő
cs. cukor
Folyadék,cukor,élesztő összekeverni. Hozzá liszt,só,olaj dagasztani,40-45 p kelesztés. 2 felé oszt, cipót formálni, kicsit tenyérrel ellapítani kb. 20-25 cm kör. Tepsi,papír kenyér,duplára keleszteni /10-15 p/.
Olajos ujjal körbe nyomkodni,majd középen is.
Tojással lekenni, megszórni szezámmag,cshimag,fekete hagymamag
/nigella mag/.
200 fok kb 30 p víz a sütő aljába,pirosra sütni.
A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt, csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a süt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zsömlét bevagdosom mélyen mindkét irányból 1x1 vagy 1,5x1,5 centis kockákra,de nem az aljáig. Megpirítjuk a bacont, majd a résekbe dugdossuk a sajtokat és a bacont. A zsírban fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy nagyobb tálban keverjük össze a sót a liszttel, egy másik edényben pedig oldjuk fel az élesztőt a meleg vízben. Az élesztős víz mehet a lisztre, és jöhet a gyúrás! Finom, lágy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBelemérjük egy edénybe a lisztet. A lisztbe belekeverjük a sót. Bedobjuk a mikróba 30 mp-re, hogy átmelegedjen, majd megkeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt a közepébe. A viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű