Családireceptkönyv.hu

195. Burgonyás kenyér/kb. 1,2 kg


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt
2 dkg élesztő
20 dkg főtt burgonya
2 dkg só
kb.3 dl víz /vagy a burgonya főző vize
fél ek. sikér

Elkészítés:


A burgonyát megfőzni és még melegen áttörni.Ha kihűlt, beledolgozni a kenyértésztába.
A hozzávalókat összekeverni,dagasztani.Közepes kemény tészta.Belisztezni,40 perc kelesztés.Ezután átgyúrjuk,formázzuk.30 percig kelesztjük.A sütőt 250 fokra felmelegítjük,aljába kis edénybe vizet tenni.A megkelt tésztát lespiccelni vízzel,tetejét bevágni.A hőfokot visszavenni 230-200 fokra, a vizes edényt kivenni , betenni a kenyeret.15 perc után újra lekenni vízzel.
30-40 percig sütni.Rácson hűteni.

195. Burgonyás kenyér/kb. 1,2 kg

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Räuberbrötchen
Räuberbrötchen

Aus Quark, Zucker, Salz , Milch, Öl, Mehl und Backpulver einen Quark-Öl-Teig herstellen. Schinkenwürfel, Röstzwiebeln und Käse unterkneten. Den Teig zu einer Rolle formen und se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér dagasztás nélkül (Rupáner)
Kenyér dagasztás nélkül (Rupáner)

1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Krumplipelyhes zsemle/Rupáner
Krumplipelyhes zsemle/Rupáner

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. Az összes hozzávalót beleöntjük egy dagasztó tálba. Géppel vagy kézzel lágy tésztává dagasztjuk, majd takarjuk le vag...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Szódabikarbónás ír kenyér
Szódabikarbónás ír kenyér

1. Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat. 2. Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét. 3. Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra!

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk