Családireceptkönyv.hu

195. Burgonyás kenyér/kb. 1,2 kg


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt
2 dkg élesztő
20 dkg főtt burgonya
2 dkg só
kb.3 dl víz /vagy a burgonya főző vize
fél ek. sikér

Elkészítés:


A burgonyát megfőzni és még melegen áttörni.Ha kihűlt, beledolgozni a kenyértésztába.
A hozzávalókat összekeverni,dagasztani.Közepes kemény tészta.Belisztezni,40 perc kelesztés.Ezután átgyúrjuk,formázzuk.30 percig kelesztjük.A sütőt 250 fokra felmelegítjük,aljába kis edénybe vizet tenni.A megkelt tésztát lespiccelni vízzel,tetejét bevágni.A hőfokot visszavenni 230-200 fokra, a vizes edényt kivenni , betenni a kenyeret.15 perc után újra lekenni vízzel.
30-40 percig sütni.Rácson hűteni.

195. Burgonyás kenyér/kb. 1,2 kg

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
176. KENYÉR - teljes kiőrlésű zürichi
176. KENYÉR - teljes kiőrlésű zürichi

előtészta: Egy villával összekeverem, egynemű gombóccá, lefedve a pulton hagyom 8-12 órát, semmi más tennivaló nincs vele. Ez idő alatt túlkel, visszaesik, a sikérszálak megerős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rozskenyér alma kovásszal 2017.06.23
Rozskenyér alma kovásszal 2017.06.23

Előtészta: 190 g fehér rozslisztből készült almakovász, 400 g víz, 50 g mesterkeverék, 20 ml tejszín,10 g burgonyapehely, 300 g TK rozsliszt Összekevertem, 3 órát kelt a dagasztó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Knédli
Knédli

Tegyük a lisztet egy dagasztó tálba, adjuk hozzá a sót, majd a tojást is. Az élesztőt futtassuk fel kevés cukros vízben. Majd tegyük a felfutott élesztőt a lisztbe, és kezdjük el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk