70 dkg liszt
2 dkg élesztő
20 dkg főtt burgonya
2 dkg só
kb.3 dl víz /vagy a burgonya főző vize
fél ek. sikér
A burgonyát megfőzni és még melegen áttörni.Ha kihűlt, beledolgozni a kenyértésztába.
A hozzávalókat összekeverni,dagasztani.Közepes kemény tészta.Belisztezni,40 perc kelesztés.Ezután átgyúrjuk,formázzuk.30 percig kelesztjük.A sütőt 250 fokra felmelegítjük,aljába kis edénybe vizet tenni.A megkelt tésztát lespiccelni vízzel,tetejét bevágni.A hőfokot visszavenni 230-200 fokra, a vizes edényt kivenni , betenni a kenyeret.15 perc után újra lekenni vízzel.
30-40 percig sütni.Rácson hűteni.
A szárazanyagokat összekeverjük, majd hozzá adjuk a nedves alapanyagokat is és összekeverjük. Nagyon lágy tésztát kapunk. Ezt zsírpapírra önjük és összetapasztjuk kenyér formára,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyűaz összes hozzávalót belettem a keverőtálba, a lengag kivételével, géppel kb 10 percig dagasztottam, majd jött bele a lenmag, beledagasztottam , áttettem egy enyhén lisztezett más...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a viszonylag sűrű masszát tedd sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába, nyomkodd le, és süsd 20 percig ne maximumon, de nagy hőfokon). Ha kiállja a tűpróbát, már kész is.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű