70 dkg liszt
2 dkg élesztő
20 dkg főtt burgonya
2 dkg só
kb.3 dl víz /vagy a burgonya főző vize
fél ek. sikér
A burgonyát megfőzni és még melegen áttörni.Ha kihűlt, beledolgozni a kenyértésztába.
A hozzávalókat összekeverni,dagasztani.Közepes kemény tészta.Belisztezni,40 perc kelesztés.Ezután átgyúrjuk,formázzuk.30 percig kelesztjük.A sütőt 250 fokra felmelegítjük,aljába kis edénybe vizet tenni.A megkelt tésztát lespiccelni vízzel,tetejét bevágni.A hőfokot visszavenni 230-200 fokra, a vizes edényt kivenni , betenni a kenyeret.15 perc után újra lekenni vízzel.
30-40 percig sütni.Rácson hűteni.
Elsőként az élesztőt futtassuk fel. Ehhez tegyünk fél deci tejbe egy kávéskanálnyi cukrot, majd morzsoljuk bele a 2,5 friss élesztőt. Ezután kerül sor az első pihentetésre: én ilye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste a hozzávalókat összekeverni,10-12 órát állni hagyni. Reggel hozzáadni a többi anyagot.Dagasztani,45-60 perc kelesztés.Átgyúrni,jénaiba papír,tészta 45 perc pihen,bevágni,spri...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAlaposan gyúrd össze a hozzávalókat. Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét. Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra!
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFolyadék,cukor,élesztő összekeverni. Hozzá liszt,só,olaj dagasztani,40-45 p kelesztés. 2 felé oszt, cipót formálni, kicsit tenyérrel ellapítani kb. 20-25 cm kör. Tepsi,papír kenyér...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz