menu

Családireceptkönyv.hu

Almakovász készítése 2017.06.16-19


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


170 g zöld alma héjastól darabokra vágva
400 g víz

Elkészítés:


Egy 750 ml-es üvegbe tettem az almát, ráöntöttem a vizet, rácsavartam a tetőt és összeráztam. Mindennap többször lecsavartam a tetejét az üvegnek és kanállal megkevertem az almát. Négy napig tartott, ekkor már nagyon pezsgett az almás víz.
Leszűrtem.
100 g vízhez adtam 100 g fehér rozslisztet és összekevertem.
Amikor megkelt és nem esik össze, elvileg már lehet vele sütni, de én többször megetettem mielőtt sütöttem vele.
Nagyon hamar kel. Én 1-2-3-arányba etettem tovább és etetem most is

Almakovász készítése 2017.06.16-19

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
LANGALLÓ, KENYÉRLÁNGOS *
LANGALLÓ, KENYÉRLÁNGOS *

50 dkg liszt, 2 kávéskanál só, 3 evőkanál étolaj, 2-2,5 dl tej, 1 tasak élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 főtt krumpli. Ezeket az alapanyagokat jól összedolgozzuk, duplájára kelesztjük...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Péter
Wurzelbrot (gyökérkenyér)
Wurzelbrot (gyökérkenyér)

A friss vagy szárított élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk. Az átszitált lisztet a sóval és a felfutatott élesztővel összedagasztjuk (ha van saját kovászunk, adjuk hozzá). Akk...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nagy
Zsemle útifűmaghéjból
Zsemle útifűmaghéjból

A tojásokat egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót. 2. lépés Jó alaposan összekeverjük és 10-15 percet hagyjuk állni. Egy kisebb méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zsemlecipó
Zsemlecipó

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk az olajat, a tojást és a sót. Az egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk. Konyharuhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk