170 g zöld alma héjastól darabokra vágva
400 g víz
Egy 750 ml-es üvegbe tettem az almát, ráöntöttem a vizet, rácsavartam a tetőt és összeráztam. Mindennap többször lecsavartam a tetejét az üvegnek és kanállal megkevertem az almát. Négy napig tartott, ekkor már nagyon pezsgett az almás víz.
Leszűrtem.
100 g vízhez adtam 100 g fehér rozslisztet és összekevertem.
Amikor megkelt és nem esik össze, elvileg már lehet vele sütni, de én többször megetettem mielőtt sütöttem vele.
Nagyon hamar kel. Én 1-2-3-arányba etettem tovább és etetem most is
50 dkg liszt, 2 kávéskanál só, 3 evőkanál étolaj, 2-2,5 dl tej, 1 tasak élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 főtt krumpli. Ezeket az alapanyagokat jól összedolgozzuk, duplájára kelesztjük...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA friss vagy szárított élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk. Az átszitált lisztet a sóval és a felfutatott élesztővel összedagasztjuk (ha van saját kovászunk, adjuk hozzá). Akk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tojásokat egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót. 2. lépés Jó alaposan összekeverjük és 10-15 percet hagyjuk állni. Egy kisebb méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk az olajat, a tojást és a sót. Az egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk. Konyharuhá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes