170 g zöld alma héjastól darabokra vágva
400 g víz
Egy 750 ml-es üvegbe tettem az almát, ráöntöttem a vizet, rácsavartam a tetőt és összeráztam. Mindennap többször lecsavartam a tetejét az üvegnek és kanállal megkevertem az almát. Négy napig tartott, ekkor már nagyon pezsgett az almás víz.
Leszűrtem.
100 g vízhez adtam 100 g fehér rozslisztet és összekevertem.
Amikor megkelt és nem esik össze, elvileg már lehet vele sütni, de én többször megetettem mielőtt sütöttem vele.
Nagyon hamar kel. Én 1-2-3-arányba etettem tovább és etetem most is
A liszt kivételével az összes többi hozzávalót a keverőtálba tesszük, majd összekeverjük, majd lisztet adunk hozzá, és puha kézhez nem ragadó tésztát készítünk, egy órát pihentetj...
Elkészítési idő:Az élesztőt belemorzsolom a vízbe, majd hozzáadom az olajat. A liszteket átszitálom, és beledolgozom az olajos-vizes keverékbe, majd a legvégén adom hozzá a sót. Puha és rugalmas t...
Elkészítési idő:A szárazanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, majd a langyos vízzel sima tésztává dagasztjuk (nekem ez kb. 10 perc, a robotgép dagasztó spiráljával... ? ). Miután kétsze...
Elkészítési idő: