menu

Családireceptkönyv.hu

Almakovász készítése 2017.06.16-19


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


170 g zöld alma héjastól darabokra vágva
400 g víz

Elkészítés:


Egy 750 ml-es üvegbe tettem az almát, ráöntöttem a vizet, rácsavartam a tetőt és összeráztam. Mindennap többször lecsavartam a tetejét az üvegnek és kanállal megkevertem az almát. Négy napig tartott, ekkor már nagyon pezsgett az almás víz.
Leszűrtem.
100 g vízhez adtam 100 g fehér rozslisztet és összekevertem.
Amikor megkelt és nem esik össze, elvileg már lehet vele sütni, de én többször megetettem mielőtt sütöttem vele.
Nagyon hamar kel. Én 1-2-3-arányba etettem tovább és etetem most is

Almakovász készítése 2017.06.16-19

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Paleo kenyér helyettesítő
Paleo kenyér helyettesítő

A sütőt előmelegítem 200 °C-ra. Közben ledarálom a kesut (vagy a mandulát), és hozzáadom a többit, majd elkeverem. A szódabikarbónára pár csepp citromlét facsarok, és kipezsegtete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ditta
Gluténmentes fehér kenyér
Gluténmentes fehér kenyér

- Az üstbe mindig a langyos víz, cukor és az élesztő kerül először! A száraz hozzávalókat egy tálban keverjük össze: liszt(ek), só, útifű maghéj. - Amíg ezeket kimérjük, az éleszt...

Elkészítési idő: 2 óra 5 perc
Nehézség: Nehéz
share
kifli
kifli

A hozzávalókból rugalmas, a kenyértésztánál talán kicsit lágyabb tésztát dagasztottam, hagytam 1 órát kelni. 12 db-ra osztottam, ami kb. 95-100 grammos tésztácskák lettek, ezeket g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos kenyér
Sajtos kenyér

1. A hozzávalókat a gépbe teszem, és a dagasztás programra állítom. 2. Ha leállt, lisztezett deszkán átgyúrom,és sütőpapíros jénai tálba teszem. 3. Bevágom 3 helyen, tetejé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk