Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szentkirályi Anita gyors zsemléi


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-50 dkg fehér liszt
– 1 bögre LANGYOS tej és egy pici, ha szükséges (2,5-3 dl)
– 1 evőkanál kristálycukor
– 2 kis csomag száraz élesztő (2*7 g)
– 1 tojás
– 5 dkg olvasztott vaj (fél kocka)vagy rama
– 2 teáskanál só
+ egy tojás felverve a tetejére kenéshez

Elkészítés:


Egy tálba beleütöm a tojást ( dagasztógépet használok ) beleteszem a cukrot , sót és az előmelegített tejet a vajjal vagy margarinnal . Jól felverem habosítom kicsit vele kb 2-3 perc , utána az élesztős lisztet beleszitálom . Majd 10 percig dagasztatom . Hagyom benne a tésztát 20-30 percig kelni , amikor elindul felfelé már jó . A kész tésztát 6 részre osztom formázom és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszem . Tetejét lekenem egész felvert tojással , és mehet a sütőbe.
Hideg sütő !!
200 fok légkeverés 18 perc ? Puha könnyed nagyon finom
zsemléket kapunk , hamburger zsemlének is tökéletes !!
Bármilyen formát csinálhatunk belőle , kalács , kifli briós .

Szentkirályi Anita gyors zsemléi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Péter
Wurzelbrot (gyökérkenyér)
Wurzelbrot (gyökérkenyér)

A friss vagy szárított élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk. Az átszitált lisztet a sóval és a felfutatott élesztővel összedagasztjuk (ha van saját kovászunk, adjuk hozzá). Akk...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Kenyér
Kenyér

1. Melegítsünk meg 200 ml vizet, keverjük el benne a kristálycukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt, és futtassuk fel. 2. Mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a sót. 3. Adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Ezer éve nem ettem ilyen finom kenyeret! Egy pékmest
Ezer éve nem ettem ilyen finom kenyeret! Egy pékmest

A kenyérsütést megelőző este készítsünk egy nokedliszerű tésztát, 40 dkg lisztből, 1 dkg élesztőből, és 3 dl vízből. A következő napon adjunk a tésztához fél dl olajat, két dkg sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyás kenyér
Burgonyás kenyér

1. A burgonyát kis kefével alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. 2. A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. 3. Hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk