Családireceptkönyv.hu

Szentkirályi Anita gyors zsemléi


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-50 dkg fehér liszt
– 1 bögre LANGYOS tej és egy pici, ha szükséges (2,5-3 dl)
– 1 evőkanál kristálycukor
– 2 kis csomag száraz élesztő (2*7 g)
– 1 tojás
– 5 dkg olvasztott vaj (fél kocka)vagy rama
– 2 teáskanál só
+ egy tojás felverve a tetejére kenéshez

Elkészítés:


Egy tálba beleütöm a tojást ( dagasztógépet használok ) beleteszem a cukrot , sót és az előmelegített tejet a vajjal vagy margarinnal . Jól felverem habosítom kicsit vele kb 2-3 perc , utána az élesztős lisztet beleszitálom . Majd 10 percig dagasztatom . Hagyom benne a tésztát 20-30 percig kelni , amikor elindul felfelé már jó . A kész tésztát 6 részre osztom formázom és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszem . Tetejét lekenem egész felvert tojással , és mehet a sütőbe.
Hideg sütő !!
200 fok légkeverés 18 perc ? Puha könnyed nagyon finom
zsemléket kapunk , hamburger zsemlének is tökéletes !!
Bármilyen formát csinálhatunk belőle , kalács , kifli briós .

Szentkirályi Anita gyors zsemléi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anett
Kenyér
Kenyér

1. Lisztbe belekeverem a sót, élesztőt, majd a vízzel megdagasztom -> letakarva, melegben két órán keresztül kelesztem 2. Sütőpapírral kibélelt jénaiba belerakom, kicsit bevizeze...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tk. gyökérkenyér tritikálé liszttel
Tk. gyökérkenyér tritikálé liszttel

Kimérjük, átszitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sikért és a sót, majd a közepébe morzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni). Fokozatosan hozzáöntjük a vizet (mennyisége lisztfüg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sárgarépás buci
Sárgarépás buci

A száraz és a nedves részt külön-külön kimérjük, majd a két részt összeöntjük, kanállal összekeverjük, kb. 10 percet pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk (én bambuszrostliszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Dagasztás nélküli kenyér
Dagasztás nélküli kenyér

A lisztet átszitálom egy tálba Hozzákeverem a sót és a felfuttatott élesztőt. Közepes keménységű tésztává gyúrom. A tésztához még teszek egy kevés vizet, ha nem elég lágy. Let...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk