25 dkg kovász
3,5-4 dl víz
30 dkg finomliszt
30 dkg kenyérliszt
2 tk só
1 ek zsír
Dagasztás után háromszor hajtogattam, 30 percenként. Formázás után, 3 óra kelés, bevágni, tepsin sütöttem. 250 fokon gőzzel sült 10 percig,majd 200 fokon 35 percig gőz nélkül.
A gömbölyű kenyér, kelés után bevágtam / jénaiban/ vasedényben sütöttem. Hidegen indítottam a sütést, légkeverésen 230 fokon 50 percig sült.
1 csésze zabpelyhet, egy csésze vizet (nekem még kívánt plusz 2-3 evőkanállal) negyed csésze quinoat (eredetileg mandula liszt), 1 tojást, és 1 mk. sót turmixgépbe teszünk. Ha szí...
Elkészítési idő:A burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a liszteket, az élesztőt (ha nem szárítottal dolgozunk, akkor a langyos vízzel keverjük el), a sót, cukrot, olajat, és az egészet alaposan kidag...
Elkészítési idő:A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a sót, és a langyos vízzel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük. Liszteze...
Elkészítési idő: 1.5 óraAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc a...
Elkészítési idő: 45 perc