25 dkg kovász
3,5-4 dl víz
30 dkg finomliszt
30 dkg kenyérliszt
2 tk só
1 ek zsír
Dagasztás után háromszor hajtogattam, 30 percenként. Formázás után, 3 óra kelés, bevágni, tepsin sütöttem. 250 fokon gőzzel sült 10 percig,majd 200 fokon 35 percig gőz nélkül.
A gömbölyű kenyér, kelés után bevágtam / jénaiban/ vasedényben sütöttem. Hidegen indítottam a sütést, légkeverésen 230 fokon 50 percig sült.
Az élesztőt és a cukrot keverjük bele a 60 milliliternyi kézmeleg vízbe. Tegyük félre 10 percre, míg fel nem fut. Egy nagy tálban keverjük össze a búzadarát, a sütőport és a sót...
Elkészítési idő: 20+20 perc Nehézség: Könnyű- Felfuttatom az élesztőt - Fakanállal összekeverem a tésztát. Ragacsos, sűrű galuskatészta-szerű lesz - másfél órát kelesztem. még mindig lágy a tészta, de ez nem baj - Kiborí...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűTészta A lisztet egy tálba kimérjük, rászórjuk az élesztőt és a kávéskanálnyi sót, majd a közepén, egy mélyedést kialakítva, szép lassan hozzáöntjük a fél liter langyos vizet. Ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a folyékony, majd az többi hozzávalót is a kenyérsütő üstjébe mérem, közepes keménységű tésztát dagasztok. sima, fényes, szakadásmentes felületű legyen, de azért legyen t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz