25 dkg kovász
3,5-4 dl víz
30 dkg finomliszt
30 dkg kenyérliszt
2 tk só
1 ek zsír
Dagasztás után háromszor hajtogattam, 30 percenként. Formázás után, 3 óra kelés, bevágni, tepsin sütöttem. 250 fokon gőzzel sült 10 percig,majd 200 fokon 35 percig gőz nélkül.
A gömbölyű kenyér, kelés után bevágtam / jénaiban/ vasedényben sütöttem. Hidegen indítottam a sütést, légkeverésen 230 fokon 50 percig sült.
Die Kartoffeln in einem Topf mit gesalzenem Wasser aufkochen und 20 Min. weichgaren. Dann über einem Sieb abgiessen, gründlich abtropfen und ausdämpfen lassen. Anschliessend fein s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt 1,2 dl.cukros langyos vízzel kikeverni liszthez adni a leírtakat vizet amennyit a tészta felvesz , félfogós tèsztát dagasztani . Keleszteni 40 perc ( 2 szeresère megkel)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyér összeállítása: a teljes előtészta + 100gr sima búzaliszt (gyakran durum lisztet teszek a sima liszt helyett)...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: KözepesA fent hozzávalókat összegyúrjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű