25 dkg kovász
3,5-4 dl víz
30 dkg finomliszt
30 dkg kenyérliszt
2 tk só
1 ek zsír
Dagasztás után háromszor hajtogattam, 30 percenként. Formázás után, 3 óra kelés, bevágni, tepsin sütöttem. 250 fokon gőzzel sült 10 percig,majd 200 fokon 35 percig gőz nélkül.
A gömbölyű kenyér, kelés után bevágtam / jénaiban/ vasedényben sütöttem. Hidegen indítottam a sütést, légkeverésen 230 fokon 50 percig sült.
http://blog.keva.hu/?s=cukkini
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Dolgozzuk el benne a vizet és az olajat. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet vagy li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKovász A vizben feloldom a kovászt, hozzáadom a lisztet, simára keverem, és nejlonnal letakarva érlelem 10-12 órán át. A liszteket a gép üstjébe szitálom, ráöntöm a vizet, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gépben dagasztottam 20-30 percig, utána kikapcsoltam, hagytam, hogy a tészta túl keljen. 2. Este elkészítem, és reggel már használhatom is a tésztát. A maradékot rakjuk mű...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz