menu

Családireceptkönyv.hu

72.Kovászos-fehér kenyér 1.


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


25 dkg kovász
3,5-4 dl víz
30 dkg finomliszt
30 dkg kenyérliszt
2 tk só
1 ek zsír

Elkészítés:


Dagasztás után háromszor hajtogattam, 30 percenként. Formázás után, 3 óra kelés, bevágni, tepsin sütöttem. 250 fokon gőzzel sült 10 percig,majd 200 fokon 35 percig gőz nélkül.

A gömbölyű kenyér, kelés után bevágtam / jénaiban/ vasedényben sütöttem. Hidegen indítottam a sütést, légkeverésen 230 fokon 50 percig sült.

72.Kovászos-fehér  kenyér 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Viktória
GM Bagett szögletes formában 🙂
GM Bagett szögletes formában 🙂

Elkészítés: Összekeverjük a hozzávalókat, majd kanállal a sütőformákba adagoljuk a tésztát, a tetejüket bevizezett kanál hátával egyenesre igazítjuk, ferdén bevágjuk, megszórjuk a...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Fehér kenyér
Fehér kenyér

1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük. 2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Ropogós bagett házilag
Ropogós bagett házilag

Az élesztőt egy nagy tálban elkeverjük a langyos vízben, majd hozzászórjuk a lisztet és a sót, összekeverjük. Amikor összeállt a tészta, deszkára tesszük, és kezdődhet a csapkodás...

Elkészítési idő: 3 óra - 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos stangli
Sajtos stangli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk