65 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kk. só
1 mk. /pici/ cukor
1,5 tk.olaj
3-4 dl víz
Dagasztani.Keleszteni 1 órát. 10 felé osztani,formázni.keleszteni 30 percig.Bevágni,spriccelni. 200-230 fokon 15-20 perc sütés.
1. A hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél. 2. Kiolajozott kelesztőtálba teszem, hagyom duplájára kelni. 3. Lisztezett felületre borítom,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKenyér ahogy én készítem! Este 1 dkg élesztőt elmorzsolok egy tálban, 2 dl langyos vízzel jól elkeverem,majd 20 dkg lisztet adok hozzá, lefedtem folpackkal és a konyhapulton hagyt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélye...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mély...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű