1 kávéskanál só
1 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj
2 dkg élesztő
vagy 1 cs.porélesztő
2 bögre finomliszt
1 bögre rétesliszt
1 bögre víz
A liszteket egy tálba szitálom, bele jön a porélesztő, cukor, só. Úgy szoktam, hogy az első bögre szitált lisztre szórom a porélesztőt, igy a maradék két bögre liszt megvédi az élesztőt attól, hogy közvetlenül érintkezzen a sóval.
A hozzávalókat a kenyérsütő gép üstjébe teszem a következő sorrendben: Elsőre a bögre vizet, majd a tál tartalmát, végül az olajat öntöm az üstbe. Dagasztó kelesztő programra állítom és elindítom a gépet.
Még a program befejezése előtt bekapcsolom a sütőt 190-200°-ra, hogy bemelegedjen, mire belekerül a tészta.
Ha véget ért a program, lisztezett deszkán átgyúrom és megformázom a kenyeret.
Bevizezem, a sütőzacskóba helyezem, a zacskót lezárom. Pár helyen lukakat szúrok bele, hogy eltávozhasson a keletkező gőz. Pár percet még pihentetem a tésztát, majd megy a sütőbe.
Kb 45 perc alatt készre sül.
Dagasztani.Keleszteni 1 órát. 10 felé osztani,formázni.keleszteni 30 percig.Bevágni,spriccelni. 200-230 fokon 15-20 perc sütés.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy nagy tálat elővettem 2 dl tej 2 dl kézmeleg viz egy fél élesztőt belemorzsoltam egy teáskanál cukrot is, elkevertem, és 5 bögre lisztet 2 dl a bögre mérete, aminek a tetjére eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/groups/280135839123738/posts/1292236911246954/?__cft__[0]=AZXmmJoTe2TKY0TEl81LUREfkEzrDBT9XCG5ejd_wKkt2XL_OlUBTeG_3anenld0kXj8S6WXe6qWm9qpUPuVqQKu7QwjyBH0f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a sóval és a zöldfűszerekkel. Elmorzsoljuk a vajjal, végül összedolgozzuk a tejjel – lágy, galuskatészta állagú masszát kell kapnunk. Kb. 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű