1 kávéskanál só
1 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj
2 dkg élesztő
vagy 1 cs.porélesztő
2 bögre finomliszt
1 bögre rétesliszt
1 bögre víz
A liszteket egy tálba szitálom, bele jön a porélesztő, cukor, só. Úgy szoktam, hogy az első bögre szitált lisztre szórom a porélesztőt, igy a maradék két bögre liszt megvédi az élesztőt attól, hogy közvetlenül érintkezzen a sóval.
A hozzávalókat a kenyérsütő gép üstjébe teszem a következő sorrendben: Elsőre a bögre vizet, majd a tál tartalmát, végül az olajat öntöm az üstbe. Dagasztó kelesztő programra állítom és elindítom a gépet.
Még a program befejezése előtt bekapcsolom a sütőt 190-200°-ra, hogy bemelegedjen, mire belekerül a tészta.
Ha véget ért a program, lisztezett deszkán átgyúrom és megformázom a kenyeret.
Bevizezem, a sütőzacskóba helyezem, a zacskót lezárom. Pár helyen lukakat szúrok bele, hogy eltávozhasson a keletkező gőz. Pár percet még pihentetem a tésztát, majd megy a sütőbe.
Kb 45 perc alatt készre sül.
Backofen auf 190 Grad Ober-/ Unterhitze vorheizen. Hefeteigrolle öffnen und die Teigstücke in jeweils 4 Stücke schneiden. In einer Schüssel mit geschmolzener Butter, gepresst...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szezámmagot összekeverjük a fűszerekkel. A tojásokat habosra verjük, összekeverjük a fűszeres szezámmaggal és a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük. Megszórjuk a póréh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű160 fokon légkeveréssel kb 35-40 perc amég aranybarna
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű