menu

Családireceptkönyv.hu

cipó


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


320 gramm liszt
50 gramm rozsliszt
30 gramm teljeskiörlésű búzaliszt
1 ek sikér
2 dkg élesztő
8 g só
280 ml langyos víz
30 g olívaolaj

Elkészítés:


A vízbe keverjük bele az élesztőt az olajat szitáljuk bele a liszteket, adjuk hozzá a sót és a sikért.
Mehet a dagasztógépbe kb. 5 percre, de lehet kézzel is akkor csak keverjük össze spatulával.
Tegyük bele a kelesztőtálba 45 percre. Utána húzzuk a tesztát mind a négy oldalról befelé, jöhet újabb 40 perc kelsztés. Ezután a videó alapján formázzuk meg a tésztát és tegyük egy összegyűrt sütőpapírral bélelt cipó kelesztőbe és 30 percig kelesszük.
Addig egy öntöttvaslábast tegyünk a 220 fokos sütőbe. Amikor elérte a hőfokot vegyük ki lábast és a sütőpappírral együtt tegyük bele a belisztezett tetejű kenyerünket, egy pengével vágjuk meg a tetejét tegyük rá a fedőt és tegyük be a sütőbe légkeveréssel 40-45 percre, ekkor vegyük le a fedőt és süssük tovább 190-200 fokon meg 5 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


Házi Pékek Klubja - kenyerek, sütik, desszertek, pizzák
Szücs István , videói
2023. 09. 05. 13 óra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Chiamagos zsemle
Chiamagos zsemle

A tojásokat kicsit felverjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Kb. 10 percig pihentetjük, (ennyi idő alatt szépen “megdagad”), vizes kézzel bucit formázunk (én két db kisebb zseml...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Madre kovász (Vadkovász)
Madre kovász (Vadkovász)

A Levito Madre egy olasz fajta kovász, amit lefordítva magyar nyelvre anyakovásznak hívnak. Az alap anyagokon kívül mint a liszt és a víz, mézet és oliva olajat is tartalmaz. Allít...

Elkészítési idő: 25 nap
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Kókuszlisztes minitortilla
Kókuszlisztes minitortilla

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és kb. 5 percig állni hagyjuk. Kisebb serpenyőt kókuszolajjal vékonyan kikenünk, és a tésztából 50–70 ml-t merünk bele. A serpenyőt, ahogy a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Naan kenyér (sütőben)
Naan kenyér (sütőben)

Víz kivételével mindent keverőtálba teszek, összekeverem. Mehet hozzá a víz is, és rugalmas tésztát dagasztok. Cipóvá formáztam, egy csepp olajjal körbekentem, majd konyharuhával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk