320 gramm liszt
50 gramm rozsliszt
30 gramm teljeskiörlésű búzaliszt
1 ek sikér
2 dkg élesztő
8 g só
280 ml langyos víz
30 g olívaolaj
A vízbe keverjük bele az élesztőt az olajat szitáljuk bele a liszteket, adjuk hozzá a sót és a sikért.
Mehet a dagasztógépbe kb. 5 percre, de lehet kézzel is akkor csak keverjük össze spatulával.
Tegyük bele a kelesztőtálba 45 percre. Utána húzzuk a tesztát mind a négy oldalról befelé, jöhet újabb 40 perc kelsztés. Ezután a videó alapján formázzuk meg a tésztát és tegyük egy összegyűrt sütőpapírral bélelt cipó kelesztőbe és 30 percig kelesszük.
Addig egy öntöttvaslábast tegyünk a 220 fokos sütőbe. Amikor elérte a hőfokot vegyük ki lábast és a sütőpappírral együtt tegyük bele a belisztezett tetejű kenyerünket, egy pengével vágjuk meg a tetejét tegyük rá a fedőt és tegyük be a sütőbe légkeveréssel 40-45 percre, ekkor vegyük le a fedőt és süssük tovább 190-200 fokon meg 5 percig.
Házi Pékek Klubja - kenyerek, sütik, desszertek, pizzák
Szücs István , videói
2023. 09. 05. 13 óra
Az élesztőt a cukorral elkevert hidegvízben feloldjuk. A sót elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat. Fakanállal egyneművé keverjük, majd folpakkal l...
Elkészítési idő:Előző este összekészitjük a kovászt.A hozzávalókat összekeverjük,lefedjük és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A kenyér készitésekor a kovászt összekeverjük a vizzel,majd hozzáadj...
Elkészítési idő:A lisztet kimérjük és belekeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos vizet. Ebbe rakjuk a hideg vajat. Lágyab...
Elkészítési idő:Das Mehl mit dem Backpulver und dem Salz mischen. Magerquark, verquirlte Eier und Röstzwiebeln dazugeben. Alles zu einem Teig verkneten. (Der Teig ist etwas trocken, das Brot schön...
Elkészítési idő: