320 gramm liszt
50 gramm rozsliszt
30 gramm teljeskiörlésű búzaliszt
1 ek sikér
2 dkg élesztő
8 g só
280 ml langyos víz
30 g olívaolaj
A vízbe keverjük bele az élesztőt az olajat szitáljuk bele a liszteket, adjuk hozzá a sót és a sikért.
Mehet a dagasztógépbe kb. 5 percre, de lehet kézzel is akkor csak keverjük össze spatulával.
Tegyük bele a kelesztőtálba 45 percre. Utána húzzuk a tesztát mind a négy oldalról befelé, jöhet újabb 40 perc kelsztés. Ezután a videó alapján formázzuk meg a tésztát és tegyük egy összegyűrt sütőpapírral bélelt cipó kelesztőbe és 30 percig kelesszük.
Addig egy öntöttvaslábast tegyünk a 220 fokos sütőbe. Amikor elérte a hőfokot vegyük ki lábast és a sütőpappírral együtt tegyük bele a belisztezett tetejű kenyerünket, egy pengével vágjuk meg a tetejét tegyük rá a fedőt és tegyük be a sütőbe légkeveréssel 40-45 percre, ekkor vegyük le a fedőt és süssük tovább 190-200 fokon meg 5 percig.
Házi Pékek Klubja - kenyerek, sütik, desszertek, pizzák
Szücs István , videói
2023. 09. 05. 13 óra
1. Az alapanyagokat összegyúrom, úgy hogy egy kicsit lágy maradjon (de azért ne legyen ragacsos), ha kell egy kis langyos vizet öntök hozzá, ha kevés a lisztgyúrás közben lisztezem...
Elkészítési idő:1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...
Elkészítési idő:A leírt mennyiségből 2 db 40 dkg-os kenyér készül. A langyos vízben elkeverem a cukrot, az élesztőt és a sóval összekevert lisztekhez öntöm, fakanállal alaposan kikeverem. Egy tá...
Elkészítési idő: 20 percDagasztani,ha összeállt bele a margarin. 30 perc pihenés után átgyúrni.1-másfél órát keleszteni duplájára.Formázni ,hajtogatni /jobbról,balról középre,felül-alul háromszögbe / és f...
Elkészítési idő: