320 gramm liszt
50 gramm rozsliszt
30 gramm teljeskiörlésű búzaliszt
1 ek sikér
2 dkg élesztő
8 g só
280 ml langyos víz
30 g olívaolaj
A vízbe keverjük bele az élesztőt az olajat szitáljuk bele a liszteket, adjuk hozzá a sót és a sikért.
Mehet a dagasztógépbe kb. 5 percre, de lehet kézzel is akkor csak keverjük össze spatulával.
Tegyük bele a kelesztőtálba 45 percre. Utána húzzuk a tesztát mind a négy oldalról befelé, jöhet újabb 40 perc kelsztés. Ezután a videó alapján formázzuk meg a tésztát és tegyük egy összegyűrt sütőpapírral bélelt cipó kelesztőbe és 30 percig kelesszük.
Addig egy öntöttvaslábast tegyünk a 220 fokos sütőbe. Amikor elérte a hőfokot vegyük ki lábast és a sütőpappírral együtt tegyük bele a belisztezett tetejű kenyerünket, egy pengével vágjuk meg a tetejét tegyük rá a fedőt és tegyük be a sütőbe légkeveréssel 40-45 percre, ekkor vegyük le a fedőt és süssük tovább 190-200 fokon meg 5 percig.
Házi Pékek Klubja - kenyerek, sütik, desszertek, pizzák
Szücs István , videói
2023. 09. 05. 13 óra
1. Egy tálba öntjük a lisztet, rászórjuk az élesztőt és a sót. Alaposan elkeverjük 2. Hozzáöntjük a vizet, és csak addig keverjük, amíg már nincsenek benne száraz lisztrészek 3....
Elkészítési idő: 5+25 perc Nehézség: KönnyűAus Quark, Zucker, Salz , Milch, Öl, Mehl und Backpulver einen Quark-Öl-Teig herstellen. Schinkenwürfel, Röstzwiebeln und Käse unterkneten. Den Teig zu einer Rolle formen und se...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a lisztet, a vizet, az olajat és a sót. 30 percet hagyd kelni fedő alatt. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, és 5 perccel azelőtt, hogy a tészta elkészülne, tegyél a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovász vízzel habosra keverni. Hozzá keverni a lisztet. 30 - 40 perc pihi. Dagasztani közbe hozzáadni a sót,olajat. 30 perc pihi, olajos tálba.Hajtogatni 3 x 30 percenként....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz