2 bögre finomliszt
1 bögre rétesliszt
1 bögre víz
2 fej hagyma
2 kk. durvára darált bors
1 ek olaj
1 ek margarin
2 kk só
1 ek cukor
1 cs. porélesztő
A bögre 2,5 dl-es
Beáztatom a római tálat, előkészítem a sütőpapírt.
A hagymát szálasra vágom és 1 ek olajon megdinsztelem, hagyom kihűlni. Mialatt hűl, a liszteket beszitálom egy tálba, beleszórom a porélesztőt, hozzá adom a cukrot, sót, borsot.
A dagasztógép üstjébe beöntöm a vizet, majd beleszórom a lisztes keveréket. Hozzáadom a margarint, a lehűlt dinsztelt hagymát olajjal együtt, és dagaszó-kelesztő programot indítok. (130 perc)
Amikor a gép elkészült, a római tálat a vízből kiveszem és előkészítem a sütéshez, azaz sütőpapírral bélelem.
Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítom, jól átgyúrom és formálom, a tetejét ferdén bevagdosom.
Jó alaposan bevizezem a tetejét, majd a sütőtálba teszem, amit befedek. A sütőt a legalacsonyabb fokozatra, 50°-ra állítom, és 20 percig ezen a hőfokon kel a kenyér a sütőben.
20 perc után a legmagasabb fokozatra emelem a hőt, ami nálam 250°. Légkeveréssel, alsó felső sütéssel kb 40 perc alatt szép világosbarnára sül.
Rácson hagyom kihűlni.
Az élesztőt fél dl meleg vízben elkeverjük adjuk hozzá a cukrot és az egy evőkanál lisztet össze keverjük majd rakjuk meleg helyre.A dagasztó gép üstjébe mérjük bele a lisztet,sót,...
Elkészítési idő: 1 óra 70 perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálban elvegyítjük az élesztőporral, a sóval és a cukorral, majd gyorsan simára keverjük 6,4 dl vízzel. Nem kell dagasztani. Letakarva, szobahőmérsékleten kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A hozzávalókat alaposan kidolgozom – nem kell külön felfuttatni az élesztőt – cipót formálunk belőle, kendővel letakarom és kelni hagyom. - Mikor megkelt a tészta, feldarabolom...
Elkészítési idő: 25p+kelesztés Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jó alaposan összekeverjük, majd fél órát a hűtőben hagyjuk állni, végül vizes kézzel formázzuk és 170 fokon 15 percig sütjük. Ebből az adagból 1 nagy db lesz, vagy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Nehéz