Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hagymás kenyér Római tálban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 bögre finomliszt
1 bögre rétesliszt
1 bögre víz
2 fej hagyma
2 kk. durvára darált bors
1 ek olaj
1 ek margarin
2 kk só
1 ek cukor
1 cs. porélesztő

Elkészítés:


A bögre 2,5 dl-es

Beáztatom a római tálat, előkészítem a sütőpapírt.
A hagymát szálasra vágom és 1 ek olajon megdinsztelem, hagyom kihűlni. Mialatt hűl, a liszteket beszitálom egy tálba, beleszórom a porélesztőt, hozzá adom a cukrot, sót, borsot.
A dagasztógép üstjébe beöntöm a vizet, majd beleszórom a lisztes keveréket. Hozzáadom a margarint, a lehűlt dinsztelt hagymát olajjal együtt, és dagaszó-kelesztő programot indítok. (130 perc)
Amikor a gép elkészült, a római tálat a vízből kiveszem és előkészítem a sütéshez, azaz sütőpapírral bélelem.
Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítom, jól átgyúrom és formálom, a tetejét ferdén bevagdosom.
Jó alaposan bevizezem a tetejét, majd a sütőtálba teszem, amit befedek. A sütőt a legalacsonyabb fokozatra, 50°-ra állítom, és 20 percig ezen a hőfokon kel a kenyér a sütőben.
20 perc után a legmagasabb fokozatra emelem a hőt, ami nálam 250°. Légkeveréssel, alsó felső sütéssel kb 40 perc alatt szép világosbarnára sül.
Rácson hagyom kihűlni.

Hagymás kenyér Római tálban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors fehér kenyér(tökéletes recept-saját)
Gyors fehér kenyér(tökéletes recept-saját)

Az élesztőt fél dl meleg vízben elkeverjük adjuk hozzá a cukrot és az egy evőkanál lisztet össze keverjük majd rakjuk meleg helyre.A dagasztó gép üstjébe mérjük bele a lisztet,sót,...

Elkészítési idő: 1 óra 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
HÁZI KENYÉR DAGASZTÁS NÉLKÜL
HÁZI KENYÉR DAGASZTÁS NÉLKÜL

A lisztet egy nagy tálban elvegyítjük az élesztőporral, a sóval és a cukorral, majd gyorsan simára keverjük 6,4 dl vízzel. Nem kell dagasztani. Letakarva, szobahőmérsékleten kelesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Naan kenyér
Naan kenyér

- A hozzávalókat alaposan kidolgozom – nem kell külön felfuttatni az élesztőt – cipót formálunk belőle, kendővel letakarom és kelni hagyom. - Mikor megkelt a tészta, feldarabolom...

Elkészítési idő: 25p+kelesztés
Nehézség: Könnyű
share
Lenmaglisztes zsemle (paleo)
Lenmaglisztes zsemle (paleo)

A hozzávalókat jó alaposan összekeverjük, majd fél órát a hűtőben hagyjuk állni, végül vizes kézzel formázzuk és 170 fokon 15 percig sütjük. Ebből az adagból 1 nagy db lesz, vagy...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk