menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymás kenyér Római tálban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 bögre finomliszt
1 bögre rétesliszt
1 bögre víz
2 fej hagyma
2 kk. durvára darált bors
1 ek olaj
1 ek margarin
2 kk só
1 ek cukor
1 cs. porélesztő

Elkészítés:


A bögre 2,5 dl-es

Beáztatom a római tálat, előkészítem a sütőpapírt.
A hagymát szálasra vágom és 1 ek olajon megdinsztelem, hagyom kihűlni. Mialatt hűl, a liszteket beszitálom egy tálba, beleszórom a porélesztőt, hozzá adom a cukrot, sót, borsot.
A dagasztógép üstjébe beöntöm a vizet, majd beleszórom a lisztes keveréket. Hozzáadom a margarint, a lehűlt dinsztelt hagymát olajjal együtt, és dagaszó-kelesztő programot indítok. (130 perc)
Amikor a gép elkészült, a római tálat a vízből kiveszem és előkészítem a sütéshez, azaz sütőpapírral bélelem.
Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítom, jól átgyúrom és formálom, a tetejét ferdén bevagdosom.
Jó alaposan bevizezem a tetejét, majd a sütőtálba teszem, amit befedek. A sütőt a legalacsonyabb fokozatra, 50°-ra állítom, és 20 percig ezen a hőfokon kel a kenyér a sütőben.
20 perc után a legmagasabb fokozatra emelem a hőt, ami nálam 250°. Légkeveréssel, alsó felső sütéssel kb 40 perc alatt szép világosbarnára sül.
Rácson hagyom kihűlni.

Hagymás kenyér Római tálban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Kenyér hagyományos élesztős
Kenyér hagyományos élesztős

A liszt közepébe fészket készítek,abba teszek 1dl langyos vizet élesztőt 2 kk cukrot Meghintem liszttel,és megvárom még felfut. Ha felfutott,hozzá adom az olajat,2dl vizzel e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sütő zacskóba sült cipocskák
Sütő zacskóba sült cipocskák

egy nagy tálat elővettem 2 dl tej 2 dl kézmeleg viz egy fél élesztőt belemorzsoltam egy teáskanál cukrot is, elkevertem, és 5 bögre lisztet 2 dl a bögre mérete, aminek a tetjére eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hagymás lepény paradicsomos sütőtökkrémmel
Hagymás lepény paradicsomos sütőtökkrémmel

A lepényhez a tojásokat felverjük a sóval és a sütőporral. Belekverjük a mandulát és a szárított hagymát. (Ha nincs, akkor dinsztelt hagymát). Egy kizsírozott tepsibe terítjük és 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Így készül a kovász
Így készül a kovász

A kovász úgy készül, hogy lisztet keverünk össze vízzel, és a környezetben mindenhol jelenlévő mikroorganizmusoktól beindul az erjedés – más néven fermentáció. A gyakorlatban pedi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk