Családireceptkönyv.hu

193.Burgonyapelyhes kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


yudanet
100 g liszt
200 ml forró víz

500 g liszt
300 g kenyérliszt
3 tk só
1 fött krumpli
500 - 550 víz
1 ek sikér
40 g élesztő
1ek zsír v. 2 ek olaj





Elkészítés:


yudanet össze kever, fóliázni hűlni

Dagaszt, átgyúr, 2 fele oszt
50 perc pihi
átgyúr 40 - 50 perc pihi
formáz, tepsibe 50 perc pihi
220 fok , bevág, 10 perc pihi
süt 50- 55 perc

hideg sütővel
kelesztés formába 30 p
bevág
hideg sütő 220 fok
sütés 1 óra


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sokmagvas Graham kenyér
Sokmagvas Graham kenyér

A vízben feloldottam az élesztőt, majd a liszt felével alaposan összekevertem. Ha kenyérsütő géppel dolgozunk, készíthetjük egyenesen az üstben. Ha nem, akkor tegyük a dagasztásra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
A lepénykenyérhez: 4 közepes tojás 2 ek. élőflórás n
A lepénykenyérhez: 4 közepes tojás 2 ek. élőflórás n

Az összes hozzávalót simára keverjük, 5 percig állni hagyjuk, egy kipapírozott tepsire öntjük és 190-200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Szeletelve tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Dübbencs - sós, krumplis kelt tészta
Dübbencs - sós, krumplis kelt tészta

A fotó nem saját tartalom (forrás: INTERNET) A lisztet, krumplit, sót összekeverem, közepébe beleöntöm a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, hogy kellemesen gyűrharó legyen....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Fehér kenyér
Fehér kenyér

1. A tésztát a kenyérsütő gép dagasztó programjával megdagasztatom.Mikor már nem kever, csak keleszt, várok 20 percet.Ekkor kiteszem a tésztát egy tálba, letakarom és hagyom kelni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk