menu

Családireceptkönyv.hu

Szentkirályi Anita Sértett-kenyere


Írta:

Elk. idő: 2.5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Az öregtésztához :
250 ml langyos víz
250 g búzaliszt (BL55)( átszitálva)
40 g élesztő (friss)
1 evőkanál olaj

A tésztához:
1 kg búzaliszt (BL55)( átszitálva) mérjük ki pontosan mert minden zacskóban más súly van !!!!
25 g só
10 g porcukor (átszitálva)
2 evőkanál olaj
450 ml langyos víz

Elkészítés:


Elkészítjük az öregtésztát napközben pár órát (1-1.5) az ablakba meleg helyen pihentetve zacskóba , amikor lyukacsos szivacsos lesz már használható , ha jól ki izzadta magát )
Az öregtésztához a hozzávalókat beletesszük egy tálba és simára keverjük. Majd egy zacskóval letakarjuk.Hagyjuk állni pár órát (1-1.5) . )
Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az öregtésztát a vizet is pontosan mérjük ki !! Jól kidagasszuk ez legalább 10 perc hogy könnyen formázható legyen.
Neylonnal és konyharuhával letakarva kelesztjük langyos helyen 30 percig. Majd átgyúrjuk és újra 45 percig kelesztjük , letakarva neylonnal és ruhával langyos helyen .
Ha megkelt formázzuk .
Majd beletesszük a kacsasütőbe . Az edény aljára sütőpapírt teszünk, ami alá vizet spriccelünk. Kelesztjük még 30 percig, de előtte bevágjuk a tetejét .
6. Az edény tetejét is és a tésztát is lespricceljük jól !!
Rátesszük az edényre és mehet a hideg sütőbe !!
200 C fokon sütőbe 40 percig. Akkor levesszük róla a tetőt és szép pirosra sütjük még 20 perc alatt.
Arany barnára sütjük.
A sütőből kivesszük és egyből kiborítjuk rácsra és lespricceljük vízzel. H 1 kg 80 dkg körüli kenyerünk lesz !!

Szentkirályi Anita Sértett-kenyere

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Török kenyér Ramadan pidesi
Török kenyér Ramadan pidesi

Az előtészta hozzávalóit összekeverjük, letakarva 20 percig felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a "tészta" hozzávalóit, egyneművé kutyuljuk. Újra lefedjük, 20 percig kelesztjük. A tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Magos kenyér 3 féle lisztből
Magos kenyér 3 féle lisztből

A graham lisztet, a zablisztet és a tönkölylisztet a robotgép táljába szitálom majd belekeverem a többi száraz anyagot, ezek a cukor, só, sikér, aszkorbinsav és a porélesztő. Miut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sonkával, sajttal, tojással töltött zsömle
Sonkával, sajttal, tojással töltött zsömle

Minden összetevőt belepakolhatunk a zsömlébe, de talán három perc is elég rá. A sütőben még tíz percet kell rá várni.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
TK gyökérkenyér
TK gyökérkenyér

A összes hozzávalót egy olyan méretű tálba tesszük, ahol duplájára tud kelni. Az alapanyagokat fakanállal összekeverjük, és enyhén vizes konyharuhával letakarjuk. A tészta állaga l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk