3 dl langyos víz
2 tk. só
4 ek.olaj
60 dkg liszt /BL55
1 tk. cukor
2-3 dkg élesztő
3 ek. kefír
Lágyabb tésztát dagasztani, duplájára keleszteni. Kb. 45-60 perc. 8 darabra osztani, gömbölyíteni, 5-10 percig pihenés. Kerekre nyújtani 20-25 cm 2-3 mm vastagra. Ruhával letakarni, 30 percig pihenni. Előmelegíteni a sütőt 220 fokra. A sütő rácsán sütni, nem tepsin, egyszerre 2-3 darab fér el. 5-6 perc sütés .10-15 db.
.
Öntet:
2 pohár joghurt
csipet só
bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
citromlé ízlés szerint
apróra vágott petrezselyemzöld
uborka
lilahagyma vékonyra karikázva
Az összes hozzávalót összekeverjük pár perc alatt, és lefedve otthagyjuk. (Célszerű este elkészíteni). 12 óra múlva lisztezett deszkára borítjuk, és borítékformában egymásra hajto...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a vizet, az olajat és fakanállal jól összekeverjük, hűtőben minimum 6 órát legfeljebb 12 órát hagyjuk, jó lisztes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a turmixgépbe a 3 darab tojást, olajat, cukrot, a meghámozott narancsot, miután selymes állagúra turmixoltuk, öntsük egy tálba, majd a lisztet óvatosan keverjük bele a naran...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőt, a sót és a felaprított rozmaringot, majd beledolgozzuk az olajat 1,6 dl langyos vízzel együtt. 2. Kiolajozunk egy tepsi...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes