Hozzávalók: 150 gr teljes kiőrlésű kovász.
Tanzhong (30 gr teljes kiőrlésű liszt és 150 gr viz felfőzve).
200 gr ch mínusz liszt.
200 gr -50 liszt.
40 gr sikér.
1 teáskanál só.
Kb. 350 ml langyos víz.
2.5 dkg élesztő.
45 perc kelesztés formázás. 15 perc kelesztés.
Én kacsasütőbe sütöm lefedve 250 fokon kb. 20 perc majd 200 fokon 20 perc majd a tetőt levével még kb. 20 perc.
A liszteket átszitáljuk. Az olaj kivételével minden hozzávalót alaposan összekeverünk. Hagyjuk 1 órát állni, majd az olajat is beledolgozzuk. Félre tesszük. Télen 10-12 órára hűvö...
Elkészítési idő: 3-12 óra Nehézség: Közepes. Keverjük össze a lisztet a zabpehellyel, a sóval, a cukorral és az élesztővel. Ha friss élesztőből készítjük, azt oldjuk fel a langyos vízben. 2. Adjuk hozzá a vizet és az olaja...
Elkészítési idő: 90-120 Nehézség: KözepesA karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és dobd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd körülbelül egy percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Ha langyosra hűl, daráld vagy reszeld le. A leg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMinden hozzávalót alaposan összegyúrunk,kiolajozott tálba tesszük,letakarjuk fóliával és meleg helyen kelesztjük egy órát. A megkelt tésztát átgyúrjuk ismét,háromfelé osztjuk,gomb...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes