menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér tanzhong


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 150 gr teljes kiőrlésű kovász.
Tanzhong (30 gr teljes kiőrlésű liszt és 150 gr viz felfőzve).
200 gr ch mínusz liszt.
200 gr -50 liszt.
40 gr sikér.
1 teáskanál só.
Kb. 350 ml langyos víz.
2.5 dkg élesztő.

Elkészítés:


45 perc kelesztés formázás. 15 perc kelesztés.
Én kacsasütőbe sütöm lefedve 250 fokon kb. 20 perc majd 200 fokon 20 perc majd a tetőt levével még kb. 20 perc.

Kenyér tanzhong

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Teljeskiőrlésű kenyér
Teljeskiőrlésű kenyér

Először a folyékony, majd az többi hozzávalót is a kenyérsütő üstjébe mérem, közepes keménységű tésztát dagasztok. sima, fényes, szakadásmentes felületű legyen, de azért legyen t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nápolyi kenyér (dagasztás nélkül)
Nápolyi kenyér (dagasztás nélkül)

A langyos vízben keverd el az élesztőt. Mérj ki 300 g lisztet egy tálban, majd add hozzá az élesztős vizet, fakanállal dolgozd össze. A liszt maradék részét keverd össze a sóval, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zürichi kenyér
Zürichi kenyér

Kovászhoz a hozzávalókat csomómentesre kikavarom,. min. 3 órát állni hagyom.............. (de a legjobb 12 órát) Az élesztőt 1 dl lanygyos vízben feloldom. A kovászhoz adjuk az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Magvas, teljes kiörlésű kenyér recept
Magvas, teljes kiörlésű kenyér recept

Elkészítése: A vizet megmelegítjük, de ne legyen forró. Hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. Közben a magkeveréket elkeverjük a sóval, hozzáa...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk