menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér tanzhong


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 150 gr teljes kiőrlésű kovász. Tanzhong (30 gr ch mínusz liszt és 150 gr viz felfőzve). 200 gr ch mínusz liszt. 200 gr -50 liszt. 40 gr sikér. 1 teáskanál só. Kb. 350 ml langyos víz. 2.5 dkg élesztő. 1 óra kelesztés formázás. Én kacsasütőbe sütöm lefedve 250 fokon kb. 20 perc majd 200 fokon 20 perc majd a tetőt levével még kb. 20 perc.

Kenyér tanzhong

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás kenyér
Fokhagymás kenyér

1. Az élesztővel, 1 dl langyos tejjel, kevés cukorral és kis mennyiségű liszttel kovászt készítünk, 15-20 percig kelesztjük. 2. Közben a tojásokat a meglangyosított vajjal, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fehérkenyér
Fehérkenyér

Az első lépés, hogy este elkészítjük a kovászt. A kovászhoz a hozzávalókat bele tesszük egy tálba és fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára keverjük. Majd egy zac...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
267. KENYÉR - teljes kiőrlésű zürichi
267. KENYÉR - teljes kiőrlésű zürichi

előtészta: Egy villával összekeverem, egynemű gombóccá, lefedve a pulton hagyom 8-12 órát, semmi más tennivaló nincs vele. Ez idő alatt túlkel, visszaesik, a sikérszálak megerős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Elvira
Fokhagymás kenyér
Fokhagymás kenyér

A szárazanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, majd a langyos vízzel sima tésztává dagasztjuk (nekem ez kb. 10 perc, a robotgép dagasztó spiráljával... 🙂 ). Miután kétsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk