Este: 30 dkg liszt
4 dl víz
7 g porélesztő
reggel: 40 dkg liszt
40 dkg kenyérliszt
1kk cukor
3 - 4 dl víz
1 ek só
Dagaszt. 30 perc kel. Átgyúrni 45 perc kel. Átgyúrni 40 perc kel.
Formázni 30 perc kel.
Hideg sütőbe tepsin 200 fok 75 perc vagy
edénybe 230 fok 75 perc
Vagy:Reggel dagasztani egy adag kenyér tésztát, a hűtőbe kb. öt óra hosszat pihentetni. Utána formázni és a tepsin még egy órát pihentetni. 180 fokon hideg sütővel indítva 75 percig sütni.
Így készítsd: Érdemes este összeállítani a tésztát, mert 12 órán keresztül pihentetni kell. A lisztet, a porélesztőt és a sót összekeverjük, és a végén hozzáadjuk a vizet. Ha ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a felsorolás szerinti sorrendben tedd a kenyérsütő gépbe,normál programon indítsd el.Sülés után borítsd rácsra, hagyd kihűlni. Ebből a tésztából zsömléket, cipót is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagasztó tálba mérem először a száraz hozzávalókat, majd a nedveseket. A margarin szoba hőmérsékletű kell, hogy legyen. Kb 20 perc alatt, ruganyos, az edény falától szépen elvál...
Elkészítési idő: 2.5 óra Nehézség: KönnyűA langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt, csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a süt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű