menu

Családireceptkönyv.hu

67. Fehér kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Este: 30 dkg liszt
4 dl víz
7 g porélesztő

reggel: 40 dkg liszt
40 dkg kenyérliszt
1kk cukor
3 - 4 dl víz
1 ek só

Elkészítés:


Dagaszt. 30 perc kel. Átgyúrni 45 perc kel. Átgyúrni 40 perc kel.
Formázni 30 perc kel.
Hideg sütőbe tepsin 200 fok 75 perc vagy
edénybe 230 fok 75 perc

Vagy:Reggel dagasztani egy adag kenyér tésztát, a hűtőbe kb. öt óra hosszat pihentetni. Utána formázni és a tepsin még egy órát pihentetni. 180 fokon hideg sütővel indítva 75 percig sütni.

67. Fehér kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kolbászos kenyér
Kolbászos kenyér

1. Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük. 2. Az átszitált lisztet a zsírral elmorzsoljuk. 3. A tojást összekeverjük a tejföllel, beletesszük a megkelt élesztőt é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Rozskenyér parasztosan
Rozskenyér parasztosan

1. 2 dl langyos vízben 10 dkg rozsliszttel az élesztőt elkeverjük. 2. Ezután letakarva, védett, langyos helyen 6-8 órán át kelni hagyjuk. 3. Ha jól megkelt az élesztő, akko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Detty
Magvas rozskenyér
Magvas rozskenyér

A magok kivételével az összes hozzávalót bekészítem a kenyérsütőgép üstjébe, elindítom a dagasztás programot. A gép végig nyitott tetővel dolgozik. A tészta ragacsosabb lesz, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Házi kenyér – dagasztás nélkül
Házi kenyér – dagasztás nélkül

A szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk