Este: 30 dkg liszt
4 dl víz
7 g porélesztő
reggel: 40 dkg liszt
40 dkg kenyérliszt
1kk cukor
3 - 4 dl víz
1 ek só
Dagaszt. 30 perc kel. Átgyúrni 45 perc kel. Átgyúrni 40 perc kel.
Formázni 30 perc kel.
Hideg sütőbe tepsin 200 fok 75 perc vagy
edénybe 230 fok 75 perc
Vagy:Reggel dagasztani egy adag kenyér tésztát, a hűtőbe kb. öt óra hosszat pihentetni. Utána formázni és a tepsin még egy órát pihentetni. 180 fokon hideg sütővel indítva 75 percig sütni.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szárazanyagokat egy tálba összeszitáljuk, hozzákeverjük a szódabikarbónát és a sót. A tojásokat a vízzel felverjük és habverővel összedolgozzuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát kis kefével alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. 2. A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. 3. Hag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütés előtti este alaposan összekeverjük a kovász hozzávalóit. (Keményebb tészta lesz.) 20 fokon egész éjszaka hagyjuk pihenni. (Kovász híján 5 g élesztőt használunk.) Kenyérsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTang zhong A tang zhonghoz 1 dl hideg vízben 2 dkg tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, ú...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes