Családireceptkönyv.hu

Francia kenyér


Írta:

Elk. idő: 2 öra
Adag: 2
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1.5dl.tej
1.5 dl.langyos víz
2.5 dkg élesztő
1 csapott e.k.cukor
1 teáskanál só
2 e.k.oliva olaj

Elkészítés:


A lisztet kimérem egy tálba.a cukrot a tejjel meglangyítom és felfuttatom benne az élesztőt.
Hozzáadom a liszthez,kicsit összekeverem,majd a sót, vizet, olajat is,pár perc alatt kidagasztom.
Meleg helyen,letakarva kb.40 perc alatt duplájára kelesztem.
Deszkán átgyúrom,kettéosztom,majd mindkettőt kinyújtom és feltekerem mint a bejglit.
Kicsit formázom,majd külön sütőpapírra,de egy tepsibe teszem úgy,hogy a papír elválassza a két kenyeret.
Hideg sütőbe rakom,hagyom kelni 20-30 percet,mikor szépen feljött,megsriccelem jól langyos vízzel,visszatolom a sütőbe és 220 fokra kapcsolok.A sütő aljába teszek egy edényben meleg vizet,így szebben-jobban sül.Sütőtől függően 30-40 perc alatt kész is.Ha már piros a teteje,de a közepe még nem sült át,fedjük le sütőpapírral és süssük készre.

Francia kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Bögrés bagel
Bögrés bagel

1. Az élesztőt futtassuk fel a teáskanál cukorral elkevert langyos vízben. 2. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kézzel vagy géppel szép sima tésztává dagasztjuk. Ha nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kenyér házilag
Kenyér házilag

1. Melegítsünk meg 200 ml vizet, keverjük el benne a kristálycukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt, és futtassuk fel. 2. Mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a sót. 3. Adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kenyér egyszerűen (Matyi Éva)
Kenyér egyszerűen (Matyi Éva)

A lisztet, sot, oliva olajat, burghonyapelyhet egy talba tesszuk. Hozzaadunk 200 ml langyos vizet. Egy kis talkaban elkeverunk 100 ml langyos vizet az 1 kk cukorral es a 25 gr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gonda
Szabi Pék kovászos kenyér
Szabi Pék kovászos kenyér

Kovász feletetése 8 órával begyúrás előtt: 50g kovászhoz, 100g liszt, 80g víz Autolizálás: 900g lisztet szitáltam a dagasztó tálba. 600g 40 fokos vizet adtam hozzá. Összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk