50 dkg liszt
1.5dl.tej
1.5 dl.langyos víz
2.5 dkg élesztő
1 csapott e.k.cukor
1 teáskanál só
2 e.k.oliva olaj
A lisztet kimérem egy tálba.a cukrot a tejjel meglangyítom és felfuttatom benne az élesztőt.
Hozzáadom a liszthez,kicsit összekeverem,majd a sót, vizet, olajat is,pár perc alatt kidagasztom.
Meleg helyen,letakarva kb.40 perc alatt duplájára kelesztem.
Deszkán átgyúrom,kettéosztom,majd mindkettőt kinyújtom és feltekerem mint a bejglit.
Kicsit formázom,majd külön sütőpapírra,de egy tepsibe teszem úgy,hogy a papír elválassza a két kenyeret.
Hideg sütőbe rakom,hagyom kelni 20-30 percet,mikor szépen feljött,megsriccelem jól langyos vízzel,visszatolom a sütőbe és 220 fokra kapcsolok.A sütő aljába teszek egy edényben meleg vizet,így szebben-jobban sül.Sütőtől függően 30-40 perc alatt kész is.Ha már piros a teteje,de a közepe még nem sült át,fedjük le sütőpapírral és süssük készre.
1. Először a tésztáját készítjük el. A száraz élesztőt fél pohár kefirben feloldjuk. A lisztet és a sót egy nagy keverőtálba öntjük, majd hozzáöntjük a kefir maradékát, az élesztős...
Elkészítési idő:A liszt kivételével az összes többi hozzávalót a keverőtálba tesszük, majd összekeverjük, majd lisztet adunk hozzá, és puha kézhez nem ragadó tésztát készítünk, egy órát pihentetj...
Elkészítési idő:A hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztani. 25 percig kelesztés, átmozgatni,20 perc kelesztés. Cipót formázni, 8 literes jénaiba, zsírpapír. Duplájára keleszteni kb. 40 perc....
Elkészítési idő: