50 dkg liszt
1.5dl.tej
1.5 dl.langyos víz
2.5 dkg élesztő
1 csapott e.k.cukor
1 teáskanál só
2 e.k.oliva olaj
A lisztet kimérem egy tálba.a cukrot a tejjel meglangyítom és felfuttatom benne az élesztőt.
Hozzáadom a liszthez,kicsit összekeverem,majd a sót, vizet, olajat is,pár perc alatt kidagasztom.
Meleg helyen,letakarva kb.40 perc alatt duplájára kelesztem.
Deszkán átgyúrom,kettéosztom,majd mindkettőt kinyújtom és feltekerem mint a bejglit.
Kicsit formázom,majd külön sütőpapírra,de egy tepsibe teszem úgy,hogy a papír elválassza a két kenyeret.
Hideg sütőbe rakom,hagyom kelni 20-30 percet,mikor szépen feljött,megsriccelem jól langyos vízzel,visszatolom a sütőbe és 220 fokra kapcsolok.A sütő aljába teszek egy edényben meleg vizet,így szebben-jobban sül.Sütőtől függően 30-40 perc alatt kész is.Ha már piros a teteje,de a közepe még nem sült át,fedjük le sütőpapírral és süssük készre.
Az öregtészta hozzávalóit a tészta hozzávalóiból vegyük el! Az öregtésztát sütés előtt 10-12 órával elkészítjük. Az élesztőt a vízzel elkeverjük, majd a lisztekkel összegyúrjuk. N...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyűmajd 40 percig kelesztettem, aztán 10 db egyenlő részre osztottam, amit kigömbölyítettem, iígy hagytam még 15 percig pihenni. kifliket formáztam belőle,minden egyes kiflit mikor k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....
Elkészítési idő: 12 óra Nehézség: KönnyűEzt a négy hozzávalót szépen berakjuk egy nagyobb tálba, és egy fakanállal összekeverjük. Letakarjuk egy fóliával, berakjuk a sütőbe, és rázárjuk az ajtót (nem nyomogatjuk a gombok...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű