260 g frissen etetett fehér kovász Szabó lisztből
480 g víz
800 g Szabó BL 80 liszt
17 g só
Előtésztát készítettem:
260 g kovászt, 480 g vizet, 400 g Lisztet a dagasztógép táljába összekevertem és 2 óra 30 percet kelesztettem.
Majd hozzáadtam 400 g lisztet és 15 percig dagasztottam a géppel, a sót az utólsó 3 percben adtam hozzá.
Dagasztás után 2 órát pihent, közben kétszer hajtogattam, és kétszer formáztam.
Szakajtóban kelt egy órát asztalon.
Sütőpapírral bélelt lemez kacsasütőben, hideg sütőben kezdtem sütni.
250 fokon sült fedővel 30 percet.
200 fokon fedő nélkül 30 percet.
200 fokon hőlégkeveréssel 5 percet.
1444 g lett
A sütőt elő kell melegíteni a legmagasabb hőfokon (nálam 230 fok), ezt sütőkővel, vagy anélkül is meg kell tenni, sütőkővel a hőfok elérése után még 30 percig melegíteni kell a süt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk. kb.15 percig pihenni hadjuk.8 részre szedjük. Kis gömböket formázunk és 15-20percig pihenni hadjuk. Nyújtom majd feltekerem.Tepsibe téve megkenem őket tejjel. Amíg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes