Családireceptkönyv.hu

Kovászos fehér kenyér Szabó lisztből 2017.08.04


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


260 g frissen etetett fehér kovász Szabó lisztből
480 g víz
800 g Szabó BL 80 liszt
17 g só

Elkészítés:


Előtésztát készítettem:
260 g kovászt, 480 g vizet, 400 g Lisztet a dagasztógép táljába összekevertem és 2 óra 30 percet kelesztettem.
Majd hozzáadtam 400 g lisztet és 15 percig dagasztottam a géppel, a sót az utólsó 3 percben adtam hozzá.
Dagasztás után 2 órát pihent, közben kétszer hajtogattam, és kétszer formáztam.
Szakajtóban kelt egy órát asztalon.
Sütőpapírral bélelt lemez kacsasütőben, hideg sütőben kezdtem sütni.
250 fokon sült fedővel 30 percet.
200 fokon fedő nélkül 30 percet.
200 fokon hőlégkeveréssel 5 percet.
1444 g lett

Kovászos fehér kenyér Szabó lisztből 2017.08.04

Kinek a kedvence ez a recept?


Lantos Sándorné
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Zsemle
Zsemle

150 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót (kelesztő)tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Rusztikus tönkölybucik
Rusztikus tönkölybucik

A langyos vízben feloldjuk a cukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. A diót mozsárban összetörtjük (csak nagyjából). A liszteket egy dagasztótálba kimérjük, hozzáadtam a lenmago...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovász Boros Vali receptje alapján
Kovász Boros Vali receptje alapján

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szendvics kenyér
Szendvics kenyér

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk. 40 perc kelesztés után kétfelé szedjük, átgyúrjuk. 10 perc pihentetés után újra átgyúrjuk, Újabb 10 perc keleszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk