Családireceptkönyv.hu

Kovászos fehér kenyér Szabó lisztből 2017.08.04


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


260 g frissen etetett fehér kovász Szabó lisztből
480 g víz
800 g Szabó BL 80 liszt
17 g só

Elkészítés:


Előtésztát készítettem:
260 g kovászt, 480 g vizet, 400 g Lisztet a dagasztógép táljába összekevertem és 2 óra 30 percet kelesztettem.
Majd hozzáadtam 400 g lisztet és 15 percig dagasztottam a géppel, a sót az utólsó 3 percben adtam hozzá.
Dagasztás után 2 órát pihent, közben kétszer hajtogattam, és kétszer formáztam.
Szakajtóban kelt egy órát asztalon.
Sütőpapírral bélelt lemez kacsasütőben, hideg sütőben kezdtem sütni.
250 fokon sült fedővel 30 percet.
200 fokon fedő nélkül 30 percet.
200 fokon hőlégkeveréssel 5 percet.
1444 g lett

Kovászos fehér kenyér Szabó lisztből 2017.08.04

Kinek a kedvence ez a recept?


Lantos Sándorné
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fehér kovászos kenyér 2017.12.06-07.
Fehér kovászos kenyér 2017.12.06-07.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Friss, ropogós ciabatta
Friss, ropogós ciabatta

A sütőt elő kell melegíteni a legmagasabb hőfokon (nálam 230 fok), ezt sütőkővel, vagy anélkül is meg kell tenni, sütőkővel a hőfok elérése után még 30 percig melegíteni kell a süt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Teljes kiőrlésű kenyér
Teljes kiőrlésű kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Kifli
Kifli

Összegyúrjuk. kb.15 percig pihenni hadjuk.8 részre szedjük. Kis gömböket formázunk és 15-20percig pihenni hadjuk. Nyújtom majd feltekerem.Tepsibe téve megkenem őket tejjel. Amíg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk