45 dkg liszt (átszitálva )
1.5 tk só
3.75 dl langyos víz
2.5 dkg élesztő
0.5 tk cukor
sütés 220 fokon 30 perc alul felül !
Az élesztőt elkeverjük a langyos cukros vízben , majd hozzáöntjük az átszitált sós liszthez . Összekeverjük az egészet mint a nokedli tésztát.
A tál oldalát olajjal belülről körbeöntjük . Majd letakarva neylonnal és konyharuhával félre tesszük kb 20-percre keleszteni picit .
Majd a tepsibe szilikonos sütőpapírt teszünk ami alá vizet spriccelünk .
A tésztát beleöntjük a tepsibe pici lisztet teszünk rá és elsimítjuk ujjnyi vastagra a kezünkkel ( mint a pizza tésztát ) .
Majd hideg sütőbe teszem
220 fokon 30 percig sütöm alul felül . Mikor megsült rácsra teszem egyből . :)
Kenyérhez a liszt mennyiségének 65-70%-a folyadék. 3,5dl langyos víz,2-3 ek-t visszatartunk, a többit jól összekeverjük. Ehhez jön a kovász, majd jól kicsapkodjuk. Letakarjuk és p...
Elkészítési idő: 6-8 óra Nehézség: KönnyűA graham lisztet, a zablisztet és a tönkölylisztet a robotgép táljába szitálom majd belekeverem a többi száraz anyagot, ezek a cukor, só, sikér, aszkorbinsav és a porélesztő. Miut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA négy magvas pehelymix keverékből kimértem a száz grammot és egy száraz serpenyőben, pár perc alatt illatosra pirítottam. Hozzáadtam az apró szemű bulgurt. Késes aprítóban nem túl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAus Quark, Zucker, Salz , Milch, Öl, Mehl und Backpulver einen Quark-Öl-Teig herstellen. Schinkenwürfel, Röstzwiebeln und Käse unterkneten. Den Teig zu einer Rolle formen und se...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű