45 dkg liszt (átszitálva )
1.5 tk só
3.75 dl langyos víz
2.5 dkg élesztő
0.5 tk cukor
sütés 220 fokon 30 perc alul felül !
Az élesztőt elkeverjük a langyos cukros vízben , majd hozzáöntjük az átszitált sós liszthez . Összekeverjük az egészet mint a nokedli tésztát.
A tál oldalát olajjal belülről körbeöntjük . Majd letakarva neylonnal és konyharuhával félre tesszük kb 20-percre keleszteni picit .
Majd a tepsibe szilikonos sütőpapírt teszünk ami alá vizet spriccelünk .
A tésztát beleöntjük a tepsibe pici lisztet teszünk rá és elsimítjuk ujjnyi vastagra a kezünkkel ( mint a pizza tésztát ) .
Majd hideg sütőbe teszem
220 fokon 30 percig sütöm alul felül . Mikor megsült rácsra teszem egyből . :)
Az általam választott lisztet, ami lehet csak kenyérliszt, vagy vegyesen kenyér és teljeskiörlésű liszt , átszitálom. Hozzáteszem a sót, a kovászt és langyos vízzel bedagasztom. Jó...
Elkészítési idő: 12 Nehézség: KönnyűA kovászt kikeverni langyos vízzel /ha nem süllyed le, úszik jó/. Hozzá liszt,burgonyapehely ,összekeverni,hogy a liszt nedves legyen.30 - 60 perc kelesztés. Hozzáadni sót és daga...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAlaposan összekeverjük, 3 gombócot formázunk, tojással lekenjük, 180 fokon 30 percig sütjük légkeveréssel. tojással
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűElőször a folyékony, majd az többi hozzávalót is a kenyérsütő üstjébe mérem, közepes keménységű tésztát dagasztok. sima, fényes, szakadásmentes felületű legyen, de azért legyen t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz