Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kenyér 3 féle lisztből


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 10 dkg Mester házi kenyértliszt
- 10 dkg Schär mix B kenyérpor
- 5 dkg TAC barna magvas lisztkeverék
- 1 kk útifű maghéj őrlemény
- 250 ml langyos víz
- 18 gr élesztő
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 ek étolaj
- tetszés szerint tehetünk bele magvakat

Elkészítés:


A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt, csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a sütőformát, (30*11-es szögletes sütőforma) majd a kenyérmasszát vizes kanállal belekanalazzuk, s elsimítjuk. Tetszés szerint megszórhatjuk magvakkal. Letakarva kb. 20 percig kelesztjük, majd közepes lángon barnára sütjük.

Kenyér 3 féle lisztből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek, Gluténmentes, Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Lilahagymás cukkinis lepénykenyér
Lilahagymás cukkinis lepénykenyér

A cukkinit a hagymával tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, és a fűszereket. Elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Kezünkkel összedolgozzuk, közben hozzáöntjük a viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KUTYULÓS KENYÉR
KUTYULÓS KENYÉR

》Egy műanyag, vagy kerámia tálba beleteszem a lisztet, élesztőt és a sót. ( itt vigyázok, hogy ne érjenek egymáshoz) 》Beleöntöm a vizet is és egy fakanállal összekeverem, kicsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Erika kenyere, a mindennapi...
Erika kenyere, a mindennapi...

Így is lehet.... Ha nincs kovász, akkor az előtésztához 8 gramm élesztőt teszek! - Reggel 9-kor gondoltam egyet és kivettem a hűtőben csücsülő kovászomból egy jókora kanálnyit....

Elkészítési idő: 10 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás töltött kenyérke
Fokhagymás töltött kenyérke

Az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk, majd a szitált liszt közepében mélyedést készítünk, és a többi hozzávalót beletesszük, majd kézzel legalább 20 percig dagasztjuk, majd hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk