200 g darált mandula
160 g lenmagliszt
7 púpos ek útifűmaghéj
1 csomag sütőpor
4 tojás fehérje
5 dl forró víz
A sütőt előmlegítem 175 C fokra.
Összekeverem a száraz hozzávalókat egy tálban.
A tojás fehérjét közepesen kemény habbá verem. Ehhez adom hozzá a forró vizet , majd összekeverem
Ráöntöm a száraz alapanyagokra, és keverem addig amíg csomómentes tésztát kapok. Bagetteket vagy más formát alakítok belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Szórok rá magokat.
Kb. 60-70 percet sütöm, (légkeverés+alsó ) Felvágás előtt hagyom kihűlni.
A lilahagymát megtisztítom, felaprítom, és a többi hozzávalóval együtt robot-, turmix- vagy aprító gépbe teszem. Addig dolgoztatom a gépet, míg sűrű masszává válik a matéria. Nem b...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű- 250g lisztből és 5 dl vízből kovászt kell készíteni - összekeverni egy tálban, letakarni és hagyni érlelődni 3 órán át. - Egy közepes burgonyát felkockázni, felönteni annyi vízz...
Elkészítési idő: 6 óra Nehézség: Könnyű6 tojást üss fel, és tedd a sütőedénybe 4 púpozott evőkanál napraforgó maglisztet /pelletet/ (10-12 dkg) szórj szintén az edénybe Egy egy késhegynyi sót, továbbá egy evőkanál zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű