menu

Családireceptkönyv.hu

A legjobb paleo kenyér


Írta:

Elk. idő: 90perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g darált mandula
160 g lenmagliszt
7 púpos ek útifűmaghéj
1 csomag sütőpor
4 tojás fehérje
5 dl forró víz

Elkészítés:


A sütőt előmlegítem 175 C fokra.
Összekeverem a száraz hozzávalókat egy tálban.
A tojás fehérjét közepesen kemény habbá verem. Ehhez adom hozzá a forró vizet , majd összekeverem
Ráöntöm a száraz alapanyagokra, és keverem addig amíg csomómentes tésztát kapok. Bagetteket vagy más formát alakítok belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Szórok rá magokat.
Kb. 60-70 percet sütöm, (légkeverés+alsó ) Felvágás előtt hagyom kihűlni.



A legjobb paleo kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Szárított kovász újraélesztése
Szárított kovász újraélesztése

Első lépésként egy kis tálba szórok két kanálnyi szárított kovászt. Nem szoktam ledarálni,mert vékony lapokat készítek,így felesleges.Leöntöm annyi langyos vízzel,h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Öregtésztás fehér kenyér
Öregtésztás fehér kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Teljes kiőrlésű zsemle házila
Teljes kiőrlésű zsemle házila

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát (ha szeretjük, keverhetünk bele magokat, pl. lenmag, szezámmag, napraforgó...). Hozzáadunk 6 ek jog...

Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Marokkói sárgarépa lepénykenyérrel
Marokkói sárgarépa lepénykenyérrel

A répát átforgatjuk az olíva olajon és elkezdjük párolni. Sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát. A fűszereket szárazon megpirítjuk és frissen megőröljük, a répához adjuk. Felöntjük kb. 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk