200 g darált mandula
160 g lenmagliszt
7 púpos ek útifűmaghéj
1 csomag sütőpor
4 tojás fehérje
5 dl forró víz
A sütőt előmlegítem 175 C fokra.
Összekeverem a száraz hozzávalókat egy tálban.
A tojás fehérjét közepesen kemény habbá verem. Ehhez adom hozzá a forró vizet , majd összekeverem
Ráöntöm a száraz alapanyagokra, és keverem addig amíg csomómentes tésztát kapok. Bagetteket vagy más formát alakítok belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Szórok rá magokat.
Kb. 60-70 percet sütöm, (légkeverés+alsó ) Felvágás előtt hagyom kihűlni.
A répát átforgatjuk az olíva olajon és elkezdjük párolni. Sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát. A fűszereket szárazon megpirítjuk és frissen megőröljük, a répához adjuk. Felöntjük kb. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, letakarva kb. 25 percet pihentetjük. Négy egyenlő részre osztjuk, egyenként akkorára nyújtjuk, mint a szendvicssütő mélyedése. (nekem kb. 12×12 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítés pofonegyszerű: fogom a dagasztótálat, belemérem a lisztet, sót, olajat, burgonyapelyhet, aszkorbinsavat, belemorzsolom az élesztőt, belelöttyintem a vizet, és hagyom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű