1 bögre finomliszt
1 bögre rétesliszt
1 bögre rozsliszt
1 bögre víz
1/2 kkanál őrölt kömény
1 kkanál kömény
2 kkanál só
1 ekanál cukor
1 zacskó porélesztő
1 ekanál olaj
1/2 ekanál margarin
A római tálat beáztatom, előkészítem a sütőpapírt:
Kenyérsütő gépben dagasztom kelesztem.
A kenyérsütő gép üstjébe öntöm először a vizet, majd beleöntöm a száraz hozzávalókat, amiket a tálba szitált lisztekkel összekevertem.
Ezután teszem hozzá a többit: (margarin és olaj)
A gépet beállítom dagasztó-kelesztő programra 130 perc múlva elkészül. Amikor kész a program, kiveszem a vízből a tálat, kibélelem sütőpapírral. A megkelt tésztát lisztezett deszkán alaposan átgyúrom, eléggé ragacsos,de lisztezett deszkán jól dolgozható. Megformálom a veknit, bevagdosom, megmosdatom, beteszem a sütőpapírral bélelt tálba, befedem és megy a sütőbe. 20 percig 50°-on kelesztem, majd 250°-ra állítom és 40 percre. Ennyi idő nem mindig elég, figyelni kell. Ha megsült, rácson hagyom kihűlni.
A zsömlét bevagdosom mélyen mindkét irányból 1x1 vagy 1,5x1,5 centis kockákra,de nem az aljáig. Megpirítjuk a bacont, majd a résekbe dugdossuk a sajtokat és a bacont. A zsírban fok...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc a...
Elkészítési idő: 45 perc