1 bögre finomliszt
1 bögre rétesliszt
1 bögre rozsliszt
1 bögre víz
1/2 kkanál őrölt kömény
1 kkanál kömény
2 kkanál só
1 ekanál cukor
1 zacskó porélesztő
1 ekanál olaj
1/2 ekanál margarin
A római tálat beáztatom, előkészítem a sütőpapírt:
Kenyérsütő gépben dagasztom kelesztem.
A kenyérsütő gép üstjébe öntöm először a vizet, majd beleöntöm a száraz hozzávalókat, amiket a tálba szitált lisztekkel összekevertem.
Ezután teszem hozzá a többit: (margarin és olaj)
A gépet beállítom dagasztó-kelesztő programra 130 perc múlva elkészül. Amikor kész a program, kiveszem a vízből a tálat, kibélelem sütőpapírral. A megkelt tésztát lisztezett deszkán alaposan átgyúrom, eléggé ragacsos,de lisztezett deszkán jól dolgozható. Megformálom a veknit, bevagdosom, megmosdatom, beteszem a sütőpapírral bélelt tálba, befedem és megy a sütőbe. 20 percig 50°-on kelesztem, majd 250°-ra állítom és 40 percre. Ennyi idő nem mindig elég, figyelni kell. Ha megsült, rácson hagyom kihűlni.
Bedagasztottam, duplájára kelesztettem, kétfelé osztottam a tésztát, előbb megformáztam a rudacskákat amiből 10 db lett és amikor ezek megsültek akkor megformáztam a kenyérkét is....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét felvertem, a sárgáját kikevertem a többi alapanyaggal, kicsit sűrű volt, nehezen kevertem bele a fehérjét, de meg lehetett oldani. 180 fokos sütőben sütöttem 30...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEhhez az ételhez a már megunt húsvéti sonka és tojás maradékait használjuk fel. Langyosan, egy kis tormával, mustárral kínálva reggelire és vacsorára is ideális. A sonkát megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. liszthez keverem a sót és az élesztőt, jól elkeverem őket (mivel többet nem nagyon kell keverni) 2. Hozzáöntöm a vizet, elkeverem (3-4 fordulat), 12 órát kelesztem (célszerű es...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű