85 g mandula liszt
6 tojás
1 teaskanál sütőpor
30 g vaj
egy csipetnyi só
Kimérjük a hozzávalókat.
2. Az összes hozzávalót összeöntjük.
3. Habverővel felverjük.
4. Kivajazott tepsiben 180 fokon fél óráig sütjük.
1. Az alapanyagokat összegyúrom, úgy hogy egy kicsit lágy maradjon (de azért ne legyen ragacsos), ha kell egy kis langyos vizet öntök hozzá, ha kevés a lisztgyúrás közben lisztezem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztjuk.A tetejét megkenjük olajos kézzel, letakarjuk, kelesztjük, kb 1 órát. 8-10 darabra osztjuk,gömbölyítjük. 15-20 percet pihentetjük. kb 28 cm átmérőjű serpenyőt szárazon...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szezámmagot összekeverjük a fűszerekkel. A tojásokat habosra verjük, összekeverjük a fűszeres szezámmaggal és a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük. Megszórjuk a póréh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára főzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni. 2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz