Családireceptkönyv.hu

Vakarcs


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
4 ek mangalica zsír
2 dl tej (ha nincs tejföl, ez is jó)
só ízlés szerint
1 db tojás
0.5 csomag sütőpor (elhagyható, de ettől puhább lesz a tészta, omlósabb)

Elkészítés:


A lisztet egy tálba öntjük. Beleütjük a tojást, belekanalazzuk a zsírt, sót, tejet vagy tejfölt, sütőport, és gyúrni kezdjük.
Ha összegyúrtuk, egy puha tésztát kell kapjunk, ha nem az, tehetünk bele még tejet ízlés szerint. Ha túl puhának tartjuk, akkor pedig lisztet.
Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és egyenletesen elnyomkodjuk benne, a tetejét bevagdossuk, megkenjük olajjal vagy esetleg tojással, és közepesen meleg sütőbe toljuk fél órára.
Fél óra után megnézzük, és kicsit pirítjuk még, ha szükséges, hogy a teteje is szép aranybarnára süljön.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütés hőfoka: 170 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Sütés ideje: 35 perc

Vakarcs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rostban gazdag kenyér
Rostban gazdag kenyér

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt, csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a süt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
39. Kis buci
39. Kis buci

Víz, cukor, élesztő fut Liszt, só dagaszt. Átgyúr, kel 1 óra. Átgyúr 30 perc kel. Átgyúr oszt 6 felé,gömbölyít, kel 5 perc Tenyérrel formál, kel 20 perc, megszór liszt Sütőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
228. Rozskenyér
228. Rozskenyér

élesztő futtatni,tej,cukor dagasztó edénybe liszt, bele az élesztő,sikér,víz kicsit összedolgozni majd hozzá a só. Dagasztani. 40-60 perc kelni. Formázni. 180 fok kb.35 perc süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS KALÁCS
SAJTOS KALÁCS

A tejbe (langyos) felfuttatjuk az élesztőt kis cukorral. Belerakjuk a tojássárgáját, 5dkg margarint és végül a lisztet és két teáskanál sót, összedolgozzuk és hagyjuk kelni, lefedj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk