menu

Családireceptkönyv.hu

Vakarcs


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
4 ek mangalica zsír
2 dl tej (ha nincs tejföl, ez is jó)
só ízlés szerint
1 db tojás
0.5 csomag sütőpor (elhagyható, de ettől puhább lesz a tészta, omlósabb)

Elkészítés:


A lisztet egy tálba öntjük. Beleütjük a tojást, belekanalazzuk a zsírt, sót, tejet vagy tejfölt, sütőport, és gyúrni kezdjük.
Ha összegyúrtuk, egy puha tésztát kell kapjunk, ha nem az, tehetünk bele még tejet ízlés szerint. Ha túl puhának tartjuk, akkor pedig lisztet.
Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és egyenletesen elnyomkodjuk benne, a tetejét bevagdossuk, megkenjük olajjal vagy esetleg tojással, és közepesen meleg sütőbe toljuk fél órára.
Fél óra után megnézzük, és kicsit pirítjuk még, ha szükséges, hogy a teteje is szép aranybarnára süljön.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütés hőfoka: 170 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Sütés ideje: 35 perc

Vakarcs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gyökérkenyér (egyszerűbb)
Gyökérkenyér (egyszerűbb)

A lisztet nagy tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a friss élesztőt, hozzáadjuk a sót, cukrot is és a vízzel kikeverjük. Nem kell nagyon, épp csak álljon össze a tészta. Lefedjük tiszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
 Vali kenyere/igazi
Vali kenyere/igazi

3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors házi fehér kenyér gyökér kenyér
Gyors házi fehér kenyér gyökér kenyér

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük az összes hozzávalót és fakanállal gyorsan összedolgozzuk őket. Dagasztani...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Öregtészta Limara
Öregtészta Limara

Géppel bedagasztom keményebb tésztát készítek, amit egy fedeles tálban hagyok a konyhapulton. legjobb, ha 4-5 óra múlva betesszük a hűtőbe. Vagy adagokra osztva mehet a fagyasztób...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk