1 csésze csicseriborsó liszt
1 csésze víz
másfél ek. olívaolaj
fél tk. só
Keverd össze a lisztet, a vizet, az olajat és a sót. 30 percet hagyd kelni fedő alatt.
Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, és 5 perccel azelőtt, hogy a tészta elkészülne, tegyél a sütőbe egy tűzálló serpenyőt, forrósodni.
Önts egy kis olívaolajat a serpenyőbe, majd a közepétől indulva öntsd bele a tésztát. 5-8 percre tedd vissza a forró sütőbe, amíg elkezd barnulni a teteje és a széle.
Óvatosan helyezd át a kész kenyeret egy vágódeszkára, és szeleteld fel, akár a pizzát. Szórd meg borssal, tengeri sóval, oregánóval vagy kakukkfűvel, és locsolj rá még egy kis olívaolajat! Jó étvágyat hozzá!
A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a zsírral együtt belekeverjük a száraz részbe. A fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is t...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz öreg tésztát elkészítem, amihez a lisztet, vizet, olajat, élesztőt egy tálba csomómentesre keverjük, állaga mint egy galuska legyen. Nejlon zsákot húzunk a tálra össze kötjük, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztbe belekeverem a langyos vizet, az olajat, a sót és az élesztőt. Dagasztó géppel összekeverem, lágy, de nem ragacsos tészta lesz, Ha kell, akkor még lehet lisztet adni hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBelemérjük egy edénybe a lisztet, majd belekeverjük a sót Belemorzsoljuk az élesztőt a liszt közepébe és erre ráöntjük a langyos vizet. Belemérjük az olajat is. Kidagaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű