menu

Családireceptkönyv.hu

Socca nizzai lapos kenyér


Írta:

Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csésze csicseriborsó liszt
1 csésze víz
másfél ek. olívaolaj
fél tk. só

Elkészítés:


Keverd össze a lisztet, a vizet, az olajat és a sót. 30 percet hagyd kelni fedő alatt.
Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, és 5 perccel azelőtt, hogy a tészta elkészülne, tegyél a sütőbe egy tűzálló serpenyőt, forrósodni.
Önts egy kis olívaolajat a serpenyőbe, majd a közepétől indulva öntsd bele a tésztát. 5-8 percre tedd vissza a forró sütőbe, amíg elkezd barnulni a teteje és a széle.
Óvatosan helyezd át a kész kenyeret egy vágódeszkára, és szeleteld fel, akár a pizzát. Szórd meg borssal, tengeri sóval, oregánóval vagy kakukkfűvel, és locsolj rá még egy kis olívaolajat! Jó étvágyat hozzá!

Socca nizzai lapos kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szezámos-lenmagos paleo kenyér
Szezámos-lenmagos paleo kenyér

A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a zsírral együtt belekeverjük a száraz részbe. A fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is t...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehér kenyér(Tökéletes recept-saját)
Fehér kenyér(Tökéletes recept-saját)

Az öreg tésztát elkészítem, amihez a lisztet, vizet, olajat, élesztőt egy tálba csomómentesre keverjük, állaga mint egy galuska legyen. Nejlon zsákot húzunk a tálra össze kötjük, l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KENYÉR EGYSZERŰEN
KENYÉR EGYSZERŰEN

A lisztbe belekeverem a langyos vizet, az olajat, a sót és az élesztőt. Dagasztó géppel összekeverem, lágy, de nem ragacsos tészta lesz, Ha kell, akkor még lehet lisztet adni hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Cipó leveshez
Cipó leveshez

Belemérjük egy edénybe a lisztet, majd belekeverjük a sót Belemorzsoljuk az élesztőt a liszt közepébe és erre ráöntjük a langyos vizet. Belemérjük az olajat is. Kidagaszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk