1 csésze csicseriborsó liszt
1 csésze víz
másfél ek. olívaolaj
fél tk. só
Keverd össze a lisztet, a vizet, az olajat és a sót. 30 percet hagyd kelni fedő alatt.
Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, és 5 perccel azelőtt, hogy a tészta elkészülne, tegyél a sütőbe egy tűzálló serpenyőt, forrósodni.
Önts egy kis olívaolajat a serpenyőbe, majd a közepétől indulva öntsd bele a tésztát. 5-8 percre tedd vissza a forró sütőbe, amíg elkezd barnulni a teteje és a széle.
Óvatosan helyezd át a kész kenyeret egy vágódeszkára, és szeleteld fel, akár a pizzát. Szórd meg borssal, tengeri sóval, oregánóval vagy kakukkfűvel, és locsolj rá még egy kis olívaolajat! Jó étvágyat hozzá!
A céklát héjában puhára főzzük (lehet sütni is), majd amikor langyosra hűlt, meghámozzuk és feldaraboljuk. Egy műanyag kancsóba tesszük (abban egyszerű összeturmixolni, nem fröcc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt és kefir kiméréshez előkészítünk egy db, 250 ml-es bögrét. Kimérjük a 2 bögre lisztet, egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az 1 bögre kefirt, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Fogjunk egy edényt és szitáljuk bele a lisztet, majd öntsük bele az élesztőt, a cukrot, a sót, és ezeket jól keverjük össze. Ezután mehet bele a langyos víz. 2. Egy villával...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vizet egy tálban az élesztővel elkeverjük. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, és hozzá adjuk a vízben elkevert élesztőt. Egy fakanállal jól összekeverjük, majd egy zacskóval (si...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes