50 dkg liszt
3 dl víz
2,5 dkg élesztő
2 ek. olaj
2 ek.burgonypehely /elhagyható
1/2 kk. aszkorbinsav /elhagyható
1/2 ek.só
Mindent összekeverni.Dagasztani,puha,formázható tészta.Keleszteni 40-60 perc./duplájára/.Formázni,edény,papír tészta 40 perc pihenés. 30 perc után bevágni. Sütő 230 fok kenyeret spriccelni,20 perc sütés fedővel,210 fok 25 perc fedő nélkül
A lisztet és az élesztőt egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáadtam a cukrot is és összekevertem. Beleöntöttem a vizet (sima csapvíz volt, nem langyos) és robotgép dagasz...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűSzitáljuk tálba a kenyérlisztet, majd keverjük hozzá a réteslisztet és a sót. Morzsoljuk el a lisztben a vajat. Hideg tej és víz elegyében oldjuk fel a nyers élesztőt, majd gyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba öntjük. Beleütjük a tojást, belekanalazzuk a zsírt, sót, tejet vagy tejfölt, sütőport, és gyúrni kezdjük. Ha összegyúrtuk, egy puha tésztát kell kapjunk, ha ne...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A meghámozott nyers krumplit nagy lyukú (káposzta)reszelőn lereszeljük, hogy hosszú, szálkás legyen. 2 Ráütjük a tojásokat, a szálasra vágott hagymát, az átnyomott fokhagymát,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű