menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér /3.


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl víz
2,5 dkg élesztő
2 ek. olaj
2 ek.burgonypehely /elhagyható
1/2 kk. aszkorbinsav /elhagyható
1/2 ek.só

Elkészítés:


Mindent összekeverni.Dagasztani,puha,formázható tészta.Keleszteni 40-60 perc./duplájára/.Formázni,edény,papír tészta 40 perc pihenés. 30 perc után bevágni. Sütő 230 fok kenyeret spriccelni,20 perc sütés fedővel,210 fok 25 perc fedő nélkül

Kenyér /3.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zsúrkenyér
Zsúrkenyér

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk a cukorral. A lisztet mély tálba szitáljuk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a vajat, a tojást, beleszórjuk a sót. Addig gyúrjuk, míg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kovász etetés + vakarék
Kovász etetés + vakarék

Tehát a KOVÁSZ port fel kell önteni kézmeleg vízzel, hagyni kell benne felázni … ezt célszerű este megcsinálni, mert reggelre fel is ázik… reggel meg kell etetni, ez azt jelenti ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Öregtészta
Öregtészta

A hozzávalókat kenyérsütőgép üstjébe tesszük, és összekeverjük. Hagyjuk, hogy alaposan túlkeljen. Nyáron az üsttel együtt beteszem a hűtőbe 10-12 órára, de hűvösebb időben maradhat...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: borsági
Házi kifli
Házi kifli

A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzászórjuk a sót és a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a vajat és langyos tejet. Alaposan kidolgozzuk - ha lágy lenne a tészta, adjunk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk